Putnu dienu gaidās.

Putnu dienu gaidās.

“Tuk ,tuk taisīsim, strzdulēniem būri,

Jaunie putni drīz būs klāt, atlidos par jūru.”

Palsmanes bērnudārza apkārtnē augošajos bērzos pēc ilgiem gadiem atkal ir vērojama putnu rosība, koku zaros vītero putni , jo audzēkņu vecāki viņiem sagādājuši jaunus mājokļus.

8. aprīļa rīts Palsmanes pagasta pirmsskolas  izglītības iestādes saimei bija satraukuma pilns, jo pirms Lieldienām aicinājām  audzēkņu vecākus mājās kopīgi ar bērniem darināt putnu būrīšus. Lūgums ieguva lielu atsaucību., tika pagatavoti 24 putnu  būrīši.

To izvietošana notika īpašā pasākumā “Putnu dienu gaidās.” Muzikālā skolotāja Laura ar bērniem rotaļlaukumā  ar dziesmu ieskandināja pavasara mošanos un putnu  atgriešanos.

Audzēkņiem putnu gaidīšana izvērtās par pacilājošu notikumu. Ejot uz laukumu, katrs mazulis nesa pie krūtīm piespiestu, savu būrīti, cerot, ka drīz tajā būs jaunie iemītnieki.

Mājokļus putniem bērnudārznieki ar strādnieka Zigurda Ozola palīdzību izlika kokos iestādes pagalmā, pie piemiņas akmens pagasta centrā, pie dzīvojamās mājas “Smaidas” un pašvaldības ēkas.

Speciāli erickiņam paredzētais būrītis, ko darināja Valda Vilka tētis Andrejs, piestiprināts priedē pie ūdenstorņa. Šim mazajam putniņam patīk mitināties priežu silos. Savukārt Kristiāna Vilkasta tēta gatavotais glītais būrītis no bērza stumbra iekarināts kastanī bērnu rotaļlaukumā. Kristas Morītes tētis Dainis pagatavojis jaunākā modeļa būrīti, jo šim mājoklim ir noņemams aizmugures dēlītis, lai to vieglāk varētu iztīrīt.

“Audzinātāj, vai redzēji? Nika būrītī jau ir strazdi”, otrā rītā priecīgi satraukta stāstīja  Nora Ciemiņa.

Otrā rītā atnākot uz darbu bērnudārza laukumā un visā apkārtnē bija dīvaina rosība, strazdi tekalēja pa laukumu vākdami lapas un sausās zāles stiebriņus, lai iekārtotu savus jaunos mājokļus. Pie Kristas tēta gatavotā būrīša bija kauja ,zīlītes cīkstājās ar cielaviņu .

Nu pie diviem bezdelīgu pāriem, kuri savas ligzdas novijuši pie ieejas pašā iestādē  , pievienojusies strazdu svilpošana un pelēkās cielavas rosība- tā ir laba zīme, jo tur kur putniņš novij ligzdu, rodas jauna dzīvībiņa.  Putnu dziesma un čalas dod daudz pozitīvas emocijas, kā arī prieku. Tādēļ ceram, ka arī turpmāk dārziņā bērnu rosība neapsīks .

Iestādes kolektīva vārdā liels paldies bērnu vecākiem par lielo atsaucību būrīšu gatavošanā.

2 thoughts on “Putnu dienu gaidās.

  1. Ārkārtīgi jauki un skaisti izskatās šie būrīši. Pavasaris uzreiz vairāk jūtams. Prieks, kur tu rodies?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: