Palsmanes speciālā internātpamatskola 2011./2012. mācību gadā piedāvā iespēju uzsākt mācības 8 izglītības programmās

Palsmanes speciālā internātpamatskola  2011./2012. mācību gadā piedāvā iespēju uzsākt mācības  8 izglītības programmās

speciālās pamatizglītības programmās

1. Speciālās pamatizglītības programmā izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (programmas kods – 21015811) tiek uzņemti izglītojamie no 1. – 9. klasei ar garīgās attīstības traucējumiem pamatojoties uz vecāku iesniegumu un valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

Izglītības programma nodrošina iespēju sasniegt Valsts pamatizglītības standartā noteiktos mērķus atbilstoši izglītojamo veselības stāvoklim, spējām un attīstības līmenim. Izglītojamie ir atbrīvoti no Valsts pārbaudījumu kārtošanas. Pēc 9. klases beigšanas izglītojamie saņem apliecību par pamatizglītības ieguvi pēc speciālās izglītības programmas.

2. Speciālās pamatizglītības programmā izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods – 21015911)

tiek uzņemti izglītojamie no 1. – 9. klasei ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem pamatojoties uz vecāku iesniegumu un valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu .

Izglītības programma nodrošina iespēju sasniegt Valsts pamatizglītības standartā noteiktos mērķus atbilstoši izglītojamo veselības stāvoklim, spējām un attīstības līmenim. Izglītojamie ir atbrīvoti no Valsts pārbaudījumu kārtošanas. Pēc 9. klases beigšanas izglītojamie saņem apliecību par pamatizglītības ieguvi pēc speciālās izglītības programmas. Absolventiem ir iespēja turpināt triju gadu apmācību darba iemaņu veidošanas klasēs.

speciālās pirmsskolas izglītības programmās

3. Speciālās pirmsskolas izglītības programmā izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (programmas kods 01015811) tiek uzņemti izglītojamie ar garīgās attīstības traucējumiem pamatojoties uz vecāku iesniegumu un valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

4. Speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods 01015911) tiek uzņemti izglītojamie ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem pamatojoties uz vecāku iesniegumu un valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

profesionālās pamatizglītības programmās:

5. Profesionālās pamatizglītības programma –Mājturība (programmas kods – 2281401)

Kvalifikācija – mājkalpotājs

6. Profesionālās pamatizglītības programma –Būvdarbi (programmas kods – 2258201)

Kvalifikācija – remontstrādnieks

7. Profesionālās pamatizglītības programma –Kokizstrādājumu izgatavošana (programmas kods – 2254304)

Kvalifikācija – galdnieka palīgs

8. Profesionālās pamatizglītības programma –Ēdināšanas pakalpojumi (programmas kods – 2281102)

Kvalifikācija – pavāra palīgs

Raksturojums – Profesionālās pamatizglītības programmās tiek uzņemti skolēni pēc speciālās pamatizglītības ieguves ar garīgās attīstības traucējumiem. Izglītojamie divu gadu laikā apgūst remontstrādnieka, galdnieka palīga, mājkalpotāja vai pavāra palīga profesiju. Pēc II kursa beigšanas izglītojamie kārto profesionālo kvalifikācijas eksāmenu un saņem apliecību par profesionālās pamatizglītības ieguvi.

Skola piedāvā:

  • Bezmaksas ēdināšanu, internātu un mācību līdzekļus (mācību grāmatas, darba burtnīcas u.c.);
  • Iespēju apmeklēt logopēdiskās un ārstnieciskās vingrošanas nodarbības;
  • No mācību stundām brīvo laiku pavadīt sporta(vieglatlētika, volejbols, futbols, florbols, basketbols, slēpošana, galda spēles- teniss, novuss, dambrete), rokdarbu(zīda apgleznošana, floristika, filcēšana, tapošana, pērļošana, stikla apgleznošana, papīra darbi u.c.) un mākslinieciskās pašdarbības(koris, ansamblis, sarīkojumu dejas, līnijdejas, tautas dejas, dramatiskais pulciņš) nodarbībās;
  • Piedalīties republikas mēroga speciālo skolu mākslinieciskās pašdarbības, sporta un modes skates pasākumos;
  • Piedalīties pasaules mēroga sporta pasākumos – sporta spēļu čempionātos un Speciālajā Olimpiādē.

Sīkāka informācija pie skolas direktores Ingas Augas /mob.t. 29420419/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: