Kad kļavu lapas sārtojas…

Kad kļavu lapas sārtojas...

Jau koku zaļajās lapotnēs var pamanīt sārtos un dzintarainos toņus.  It kā rudens spēlēdamies būtu vieglītēm pasaulei uzsitis ar krāsu otu un padarījis dabu košāku. Gaisā var just rudens smaržu aromātu. Tajā jaušas rudens ziedu smaržu simfonija. Jā, patiesi, klāt ir  1. septembris.

Saulains un silts pienāca 1. septembra rīts Palsmanes pamatskolā. Skolā pirmo septembri sagaidīja 91 skolēns. Šogad savas pirmās skolas gaitas uzsāka 12 pirmklasnieki – Agris Krailo, Kristers Lapiņš, Justīne Samija Ramane, Angelika Ratniece, Dāvids Purkalītis, Mērija Ozola Ozoliņa, Lauris Būcis, Megija Krista Brikmane, Sandija Līdaka, Raimonds Zvaigzne, Ieva Afanasjeva un Samija Ikerte.

Svīnīgo pasākumu atklāja ar svinīgu gājienu. Caur skolas zvana dzidrajām skaņām devītās klases skolēni ievadīja savās pirmajās skolas gaitās pirmklasniekus.  Prieks, mulsums un neliela zinātkāre spoguļojās viņu acīs.  Tālāk sekoja skolas direktores Daces Pērles uzruna. Viņa novēlēja izturību, prieku un labas sekmes arī šajā 2011./2012. m.g.  Pēc uzrunas pirmklasnieki saņēma apliecību par skolas gaitu uzsākšanu. Dāvanas, bučas un ziedu reibinošā smarža.

Arī šogad pirmajā septembrī bija īpašie viesi –  Naksi trollītis Uzrocis, Naksi trollītis Ķērpjubārdis un Naksi trollītis Puszābaks.  Izrādījās, ka arī trollīši vēlas uzsākt skolas gaitas un meklē skolu, kurā pieteikties. Šie trīs draugi smējās, jokoja, biedēja un iepriecināja skolas skolēnus un skolotājus. Tā kā viņi nevarēja izlemt, kurā klasē tad īsti mācīties, draugi uzrīkoja āķīgu konkursu par skolu. Tad nu visi ņēmās atbildēt uz jautājumiem kā nu māk. Smiekli bija neatņemama pasākuma sastāvdaļa. Tā nu trollīši apdāvinājuši skolēnus, novēlēja visiem priecīgus svētkus un aizsteidzās iegādāt vēl nepieciešamo skolai.

Visi skolēni un skolotāji devās uz savu pirmo klases stundu šajā mācību gadā. Vēl vasaras saules mirdzumā tika aizvadīts pirmais septembris.

Kristīne Pēča

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: