Ar kājām apkārt Pasaulei

Ar kājām apkārt Pasaulei

Palsmanes pamatskolas 4.klase šajā mācību gadā iesaistījusies kādā interesantā starptautiskā projektā “Esi aktīvs – skaiti soļus!” Projektā mūs iesaistīja angļu valodas skolotāja Tigna Podniece. Mēs ar lielu prieku un azartu piekritām.

Ko tad mēs darām? Katru dienu (no 19.septembra līdz 7.novembrim, kopā 50 dienas) noteiktā laikā katrs no mums nolasa skaitli no īpaša aparātiņa – pedometra, ko nēsājam pie jostas. Šī ierīcīte fiksē katru mūsu soli (gan pedometru, gan īpašu grāmatiņu katram, kurā pierakstīt katras dienas rezultātus un plakātu, kur fiksēt vidējos rādītājus,  mums uzdāvināja, bet piegādāja kurjerpasts). Tātad ik pēc 24 stundām tiek izrēķināts klases vidējais soļu skaits par iepriekšējo diennakti. Šo skaitli ievadām mājas lapā, kurā redzami citu valstu klašu rezultāti (kopumā projektā piedalās 4969 klases). Bez soļu skaita reģistrēšanas interneta mājas lapā, mums ir brīnišķīga iespēja virtuāli ceļot pa visu pasauli un veikt dažādus jaukus uzdevumus. Un sākām mēs pie Niagāras ūdenskrituma. Tas ir tik aizraujoši! Mājas lapā dalāmies gan ar iespaidiem, gan ar to kā veicies, gan ievietojam fotogrāfijas. Ar visu šo informāciju var iepazīties citi projekta dalībnieki.

Šajā projektā, starp citu, esam vienīgā klase no Latvijas un viena no 4 klasēm Baltijas valstīs. Projektā iesaistījušās klases no visas pasaules – Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Kanādas, Ķīnas, Ēģiptes, Gambijas, Brazīlijas, Vācijas, Indonēzijas, Kenijas, Papua-Jaungvinejas, Peru, Šrilankas, Dienvidāfrikas, Sauda-Arābijas u.c., kopumā no 58 valstīm.

Visa projekta ideja ir kustības, kustības un vēlreiz kustības, jo visā pasaulē ļoti aktuāla ir bērnu un arī pieaugušo aptaukošanās problēma. Tāpēc apsveicams ir šāds projekts, ko organizē “Global children’s challenge” Austrālijā, kas nu jau 3 gadus aicina bērnus visā pasaulē iet ar kājām, skriet, lēkāt, dejot, sportot, vārdu sakot – kustēties !!! Tā kā šis ir olimpiādes gads, arī mēs turpinām olimpiskā garā!

– 4.klase audzinātāja Santa Indrēvica.