Palsmanes speciālajā internātpamatskolā tiek uzsākta Eiropas Sociālā fonda projekta realizācija.

Ar jauno mācību gadu Palsmanes speciālajā internātpamatskolā ir uzsākta projekta – „Inovatīvas starpdisciplināras atbalsta pasākumu programmas ieviešana garīgās un fiziskās veselības uzlabošanai, sociālās atstumtības riska mazināšanai bērniem un jauniešiem” realizēšana.

Projekta mērķis ir nodrošināt mācību atbalstu, realizējot inovatīvu starpdisciplināru atbalsta pasākumu programmu.

Projekta ietvaros tiks īstenotas dažādas aktivitātes skolēnu profesionālai izaugsmei, attīstībai, komunikāciju un sadarbības spēju pilnveidošanai darbojoties grupās, sociālai adaptācijai, mazinot trauksmes, depresijas un stresa līmeni, veicina sekmības uzlabošanu, uzmanības atmiņas, uztveres, loģiskās domāšanas un valodas pilnveidošanu, ietver vingrinājumus skolēnu kustību, praktisko iemaņu un profesionālās izaugsmes pilnveidošanai, mazina stājas problēmas, veicina prasmi izteikties un attīsta radošumu.

Projektā ir iesaistījušies 1. – 4. klašu skolēni. Nodarbības vadīs skolotājas Rota Ruska un Ilva Pētersone. Nodarbības notiks mācību dienas otrajā daļā, atbilstoši mācību mērķiem pielāgotās telpās, tādejādi iekļautie skolēni paaugstinās gan savu mācību, gan darba un sadzīves prasmes, sociālās iemaņas, gan lietderīgi pavadīs brīvo laiku, mazinot sociālās atstumtības risku.

Septembra un oktobra mēnesī norit vienošanās slēgšana par sadarbību ar vecākiem un skolēniem, kā arī tiek veikta skolēnu anketēšana.

Projekts noritēs 2012./2013. mācību gada garumā no septembra līdz jūnijam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: