Novembris Palsmanes pamatskolā

Novembris. Mums visiem latviešiem šis mēnesis vienmēr būs īpašs. Novembris ir svētki visai Latvijai, kad ielās un cilvēkos izplūst baltā un tumšsarkanā krāsa.

Arī Palsmanes pamatskola šajā mēnesī mirdzēja Latvijai. Oktobrī un novembrī skolā norisinājās foto un zīmējumu konkurss „Palsmanes skaistākās vietas rudenī.” Skolēni fotogrāfēja un attēloja zīmējumos Palsmanes skaistākās un sirdī vismīļākās vietas. Fotoaparātu objektīvi bija notvēruši gan sniegoto rudens krāšņumu, gan Palsmanes ēkas un ainavas ietērptas rudens košajās krāsās. Arī uz baltajām papīra lapām ar zīmuļu un otu pieskārieniem tika uzburta Palsmane rudenī.

Visi iesniegtie darbiņi un fotogrāfijas bija ļoti skaistas un jaukas. Visi varējām ieraudzīt savu dzimto pagastu ar skolēnu acīm. Atzinības par piedalīšanos fotokonkursā ieguva Megija Brikmane, Valdis Vilks, Līga Patrīcija Barena, Justīne Sīkā un Edgars Podnieks. Kaut arī žūrijai nebija viegls uzdevums izvērtēt darbus, tomēr tika atrasti laureāti. Žūrija bez šaubīšanās pirmo vietu piešķīra 5.klases skolniecei Līgai Kainaizei, otro vietu ieguva 7.klases skolēns Gustavs Indrēvics, bet trešā vieta – 8.klases skolniecei – Ramonai Grasei.

Atzinības par piedalīšanos zīmējumu konkursā 1. – 4. Klašu grupā ieguva Jānis Bonoparts, Diāna Ivanova, Valdis Vilks, Madara Vikmane, Sanija Justīne Ramane. Atkal nešaubīgi pirmo vietu žūrija piešķīra 4.klases skolniecei Montai Jurģei. Otro vietu ieguva 2.klases skolēns Raimonds Zvaigzne, bet trešo vietu ieguva 4.klases skolniece Aleksandra Ļitovčenko

5. – 9. klašu grupā otro un trešo vietu dalīja Monta Medne un Laura Sīkā, pirmo vietu ieguva Diāna Dambekalne.

Visu nedēļu no 12. līdz 16. novembrim skolēni kopā ar klašu audzinātājiem pārrunāja Latvijas brīvības stāstus un izzināja vēsturiskos notikumus, kurus mūsu senči bija pārcietuši, lai mēs varētu dzīvot un mācīties brīvā un neatkarīgā Latvijā. Šajā patriotiskajā nedēļā daudzi skolēni un skolotāji pie krūtīm bija piesprauduši sarkanbaltsarkanu lentīti izlocītu „V” formā, kā atgādinājumu un piemiņas zīmi par to, ka Latvija ir un paliks mūsējā.

Piektdien, 16. novembrī visa skola sapulcējās kopā uz svētku līniju, lai godinātu un suminātu mūsu Latviju. Visi kopā dziedājām Latvijas valsts himnu un varēja just kā, vienotībā dziedot, visu acīs pavīd sirsnīgi vēlējumi Latvijai 94. jubilejā.

Kopā mēs varam daudz, kopā mēs esam spēks. Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!

Kristīne Pēča