Erudīcijas konkursa komandām “Zvaigžņu klase 2012” fināls būs vērojams tiešraidē

Erudīcijas konkursa komandām “Zvaigžņu klase 2012” fināls būs vērojams tiešraidē

Trešo gadu pēc kārtas erudīcijas konkurss komandām “Zvaigžņu klase 2012” pulcē kopā erudītākos 5.-9. klašu skolēnus, bet pirmo reizi konkursa finālisti tiksies klātienē, lai cīnītos par galveno balvu – jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu. Pavisam šogad konkursā reģistrējās  291 komanda ar 1340 dalībniekiem no visas Latvijas.

Konkursa fināls notiks sestdien, 12. janvārī ChaulaTV studijā un tā tiešraide būs redzama www.chaula.tv (sociālajā jauniešu web televīzijā) plkst. 11:00 5.-6.klašu grupai un plkst. 15:00 7.-9. klašu grupai. Būs iespēja ne tikai vērot fināla tiešraidi, bet arī piedalīties dažādos konkursos un tikt pie vērtīgām balvām. Skatieties erudīcijas konkursa “Zvaigžņu klase” finālu www.chaula.tv

Finālā 5.-6. klašu grupā no Rīgas reģiona iekļuvusi komanda “Betmeni” (Rīga), no Vidzemes – komanda “Stalbes piecīši” (Stalbe), no Kurzemes – komanda “Viss notiek” (Grobiņa), no Latgales – komanda “Indra” (Krāslava), no Zemgales reģiona finālā iekļuvusi komanda “Vanadziņi”  ( Iecava).

7.-9. klašu grupā finālā no  Rīgas reģiona iekļuvusi komanda “Mango” (Rīga), no Vidzemes –  “Trojas kačītes” (Palsmane), no Kurzemes – “Kabilnieces” (Kabile), no Latgales –  komanda “Indras rozes” (Krāslava), no Zemgales finālā iekļuvusi komanda “Komētas” (Jaunjelgavas novads).

Konkursa finālā komandas sacentīsies par galvenajām balvām: jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu, dāvanu kartēm no Zvaigzne ABC, kā arī  žurnāla “Ilustrētā Junioriem” abonementiem, kā arī sadarbības partneru īpašajām balvām.

Zvaigžņu klase 2012″ ir konkurss zinātkārajiem, tehnoloģijas mīlošajiem, “filozofiem” un “prātvēderiem”. Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu lasītprasmi, interesi par mācību priekšmetiem, padziļināt skolā iegūtās zināšanas un izmantot dažādus uzziņas avotus un tehnoloģiskos risinājumus mācību procesā. Konkurss norisinājās divās vecuma grupās: 5.-6. klašu skolēniem un 7.-9. klašu skolēniem. Nu jau otro gadu speciāli šim konkursam ir izveidota mājaslapa www.zvaigznuklase.lv, kurā bērniem ir iespēja uzzināt aktuālāko informāciju par konkursu, kā arī iesniegt atbildes uz konkursa jautājumiem. Konkursu organizē Apgāds Zvaigzne ABC sadarbībā ar prāmju līniju Tallink, žurnālu “Ilustrētā Junioriem“, SIA “Amber puzzle”, iZvaigzne, Dailes teātri, Piedzīvojumu parku “Mežakaķis”, “Uniq”, SIA “Starspace”, “Food Union”, Kurzemes democentru, “Viasat” un Latvijas Dabas muzeju. Konkursa fināla tiešraidi nodrošina ChaulaTV.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: