Noslēdzies trešais erudīcijas konkurss “Zvaigžņu klase 2012”


Sestdien, 12. janvārī mājīgajā ChaulaTV studijā noslēdzās nu jau trešais erudīcijas konkurss “Zvaigžņu klase 2012”. Konkurss pulcē kopā erudītākos 5.- 9. klašu skolēnus, bet pirmo reizi konkursa finālisti tikās klātienē, lai cīnītos par galveno balvu- jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu. Pavisam šogad konkursā reģistrējās 291 komanda ar 1340 dalībniekiem no visas Latvijas.

Uz konkursa finālu bija sabraukušas kopumā 10 komandas no visas Latvijas. Tāpat kā neklātienes kārtās, arī finālā dalībniekiem bija jāatbild uz teorijas jautājumiem, jāatrisina cietais rieksts, jāpierāda savas ģeogrāfijas un literatūras zināšanas, kā arī jāizveido radošais darbs. Konkursa dalībnieki atrādīja arī mājasdarbu – prezentāciju par savu komandu. Par katru no uzdevumiem komandas varēja saņemt 10 punktus, bet par radošo darbu un komandas prezentāciju 27 punktus.

Lai konkursa norise būtu veiksmīga un rezultāti godīgi, konkursu vērtēja neatkarīgā žūrija: Sintija Buhanovska – interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas vadītāja, Gita Andersone – vairāku mācību grāmatu autore, un Egita Puķīte – Zvaigzne ABC sociālās dzīves kūrētāja.

5.– 6. klašu grupā:

5. vieta komandai no Zemgales “Vanadziņi” (47,5 punkti). Komanda balvā saņēma biļetes uz Dailes teātri, iZvaigznes interaktīvos mācību materiālus, kā arī žurnāla komplektu no “Ilustrētā Junioriem”. Komanda varēs doties arī ekskursijā uz TV 3 studiju.

4. vieta konkursa finālā komandai “Indra” no Latgales (57 punkti). Komandai balvas no  piedzīvojumu parka “Mežakaķis”, Zvaigzne ABC grāmatas, kā arī ekskursija uz Latvijas Dabas muzeju.

3. vieta erudīcijas konkursā “Zvaigžņu klase 2012” komandai no Vidzemes “Stalbes piecīši” (63 punkti),  kas kopīgi dosies ekskursijā uz Stokholmu. Komanda balvās saņēma arī 3 mēnešu abonementu no žurnāla “Ilustrētā Junioriem”, kā arī Zvaigzne ABC dāvanu karti Ls 50 vērtībā. Tāpat komanda varēs doties eksursijā uz Suntažu observatoriju vērot zvaigznes.

2. vietā ierindojās komanda “Viss notiek” (73 punkti), kuri finālā pārstāvēja Kurzemi. Komanda arī saņēma balvā ceļojumu uz Stokholmu, dāvanu karti no Zvaigzne ABC, žurnāla “Ilustrētā Junioriem” pusgada abonementu, kā arī ekskursiju uz Kurzemes democentru.

1. vietu erudīcijas konkursā “Zvaigžņu klase 2012” 5.- 6. klašu grupā ieguva komanda Betmeni no Rīgas (81 punkts). Komanda dosies ekskursijā uz Stokholmu, saņem gada abonementu žurnālam “Ilustrētā Junioriem”, kā arī dosies eksursijā uz Rīgas Piena kombinātu. Komanda balvā saņēma Zvaigzne ABC dāvanu karti Ls 100 vērtībā.
Ja 5.- 6. klašu fināls bija mierīgāks un cīņa par vietām nebija īpaši spraiga, tad 7.- 9. klašu finālā bija vērojama izteikta cīņa par punktiem.

7.– 9. klašu grupā

5. vieta komandai no Kurzemes “Kabilnieces” (64 punkti).
4. vietā ierindojās komanda no Vidzemes “Trojas kačītes” (73 punkti).
3. vietā ar 89 punktiem komanda “Komētas”, kas saņēma arī ChaulaTV simpātiju balvu – Uniq skaistās cepures.
No 1. vietas komandu “Mango” šķīra tikai 1 punkts (90 punkti), bet komanda priecājas arī par 2. vietu, jo arī varēs doties ekskursijā uz Stokholmu. Komanda saņēma žurnāla “Ilustrētā Junioriem” pusgada abonementu, kā arī Zvaigzne ABC dāvanu karti Ls 75 vērtībā. Tāpat komanda varēs doties ekskursijā uz Rīgas Piena kombinātu.
1. vietu erudīcijas konkursā “Zvaigžņu klase 2012” 7.- 9. klašu grupā izcīnīja komanda no Latgales – “Indras rozes”(91 punkts), kuras kopīgi dosies ekskursijā uz Stokholmu un Latvijas Dabas muzeju. Komanda saņēma žurnāla  “Ilustrētā Junioriem” gada abonementu, kā arī varēs iegādāties Zvaigzne ABC grāmatas Ls 100 vērtībā.

Konkursa organizatori novēl, lai nerimstoša zinātkāre katru dienu un tiekamies jau septembrī ar jauniem spēkiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: