Aicina pieteikties tūristu gidu kursiem

Smiltenes novada TIC sadarbībā ar Vidzemes augstskolu un Smiltenes Valsts tehnikumu-profesionālo vidusskolu no 9. līdz 23.maijam organizē tūristu gidu kursus, kuru mērķis ir atbalstīt tūrisma uzņēmējus un piesaistes objektu pārstāvjus kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanā un savu objektu prezentēšanā, kā arī apzināt potenciālos Smiltenes novada iedzīvotājus, kas varētu kļūt par mūsu novada tūristu gidiem.

Tūristu gidu kursiem aicinām pieteikties tūrisma uzņēmējus, piesaistes objektu atbildīgos pārstāvjus, kā arī ikvienu Smiltenes novada iedzīvotāju, kam patīk un padodas darbs ar cilvēkiem, ir teicamas komunikācijas un prezentācijas spējas, interese par vēsturi, ģeogrāfiju, kultūras un sabiedrisko dzīvi, kā arī citām aktualitātēm mūsu novadā, Latvijā un pasaulē, kam patīk ceļošana, aktīvs dzīvesveids, ir labas svešvalodu zināšanas!

Piedaloties šajos kursos, ikviens tās dalībnieks paaugstinās savu kvalifikāciju tūristu uzņemšanā, ekskursiju vadīšanā, objektu un piedāvājuma popularizēšanā, tādejādi veidojot pozitīvu tēlu kā attiecīgajā teritorijā vai objektā, tā visā Smiltenes novadā kopumā.

Pieteikties uz Smiltenes pilsētas un novada tūristu gidu kursiem var līdz šā gada 6. maijam, aizpildot pieteikuma anketu, nogādājot to Smiltenes novada TIC, Dārza ielā 3 vai nosūtot uz e-pastu tourism@smiltene.lv.

Kursi notiks 7 dienas (9., 13., 14., 16., 21., 22. un 23. maijā) no plkst. 9:00-13:30, Smiltenes Kultūras centrā, Gaujas ielā 1. Kursu laikā dalībnieki varēs iepazīties ar gidu profesiju, priekšmetiem, kas attīsta tūristu gida praktisko kompetenci, tūristu gida darbības metodiskajiem pamatiem, maršrutu, stāstījumu un leģendu veidošanu atbilstoši mērķu grupām, iepazīsies ar tūrisma uzņēmējdarbības principiem, mikro nišām tūrismā, kā arī dosies dabā praktiskajās nodarbībās.

Pēc kursu apgūšanas tiks izsniegtas apliecības, kā arī izdales materiāli par kursu laikā apgūtajām tēmām.

Dalības maksa personai ir 20,00 lati (cenā iekļauti lektoru pakalpojumi, izdevumi par apliecībām un izdales materiāliem, kafijas pauzēm). Sīkāka informācija pa tālruni 26428336 (Sanda Veismane, Smiltenes novada TIC vadītāja).

Informāciju sagatavoja:

Marita Mūze

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: marita.muze@smiltene.lv

Telefons: 64707584

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: