Smiltenē viesosies teātris no Ukrainas ar izrādi „Neuzvaramā”

4.maijā Smiltenē viesosies Ļvovas akadēmiskais muzikāli – dramatiskais Jurija Drogobiča teātris ar izrādi „Neuzvaramā”. Izrāde notiks Smiltenes pilsētas Kultūras centrā plkst. 19.00. Izrāde ukraiņu valodā ar latviešu subtitriem, ieeja bez maksas.

Izrāde „Neuzvaramā” ir drāma vienā cēlienā, kuras scenāriju sarakstījis Drogobičas (Drogobich) pilsētas mēra vietnieks Tarass Metik (Тарас Mетик). Izrādes sižetā tiek atspoguļoti atmiņu stāsti par cilvēkiem, kas nolika savas galvas, upurējot visdārgāko – savu dzīvi par Ukrainas neatkarību. Tas ir stāsts par brīvību un zemi, par kuru ir jācīnās pašiem, jo to neviens nedāvinās!

Citāts no izrādes: „Mēs nokārām savas galvas skumjās par tiem, kas krita cīņā par Ukrainu. Viņu upuri nebija veltīgi, jo viņi aizstāvēja savu zemi, savas ģimenes, savus radus, aizsargāja tos no okupantiem. Nevis svešajā, bet savā dzimtajā zemē nolika savas galvas. To vietā nāks jauni nemiernieki un cīņā dabūs Vienoto Ukrainas valsti. Uzcels spēcīgu un bagātu Ukrainu, par kuru sapņoja gan kritušie, gan tie, kas dzīvo tagad!”

Izrādē piedalās 20 aktieri, galvenais režisors, muzikālais noformētājs – Aleksandrs Korol, režisora asistents – Vlads Sorokins, scenogrāfs – Jaroslavs Daniļivs, kostīmu māksliniece – Jūlija Gnatenko, dziesmu apdares autors – Nikolajs Mihacs, teātra mākslinieciskais vadītājs – Nikolajs Gnatenko .

Marita Mūze

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: marita.muze@smiltene.lv

Telefons: 64707584