Aizvadīts spraigs pavasara mēnesis Palsmanes speciālajā internātpamatskolā

Aizvadīts spraigs pavasara mēnesis Palsmanes speciālajā internātpamatskolā

Aprīļa mēnesis sākās ar nopietnu parbaudījumu visam skolas kolektīvam- profesionālās pamatizglītības programmu akreditāciju, kuru izturējām godam. Komisija izvērtēja un akreditēja uz maksimālo laiku – 6 gadi divas profesionālās pamatizglītības programmas „Ēdināšanas pakalpojumi” un „Kokizstrādājumu izgatavošana”.

Lai gan šopavasar ziema atkāpjas negribīgi, Latvijā katru dienu var manīt atgriežamies kādu jaunu gājputnu sugu. Tāpēc arī 5. klases kolektīvs 9. aprīlī skolā rīkoja Putnu dienas. Jau iepriekš katrai klasei bija doti dažādi uzdevumi, tāpēc pasākuma dienā bija iespēja prezentēt paveikto, iepazīties ar ticējumiem, dziesmām un mīklām par putniem. Kā arī paklausīties putnu pazinēja – Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas Valsts vides vecākā inspektora Jāņa Pērles stāstījumā par putniem. Pasākuma noslēgumā katrs klases kolektīvs pagatavoja putnu būrīti, lai parkā iepriecinātu mūsu spārnotos draugus.

10. aprīlī 9. klases skolnieces Linda Miķelsone un Sallija Ābelīte, kopā ar skolotāju Vinetu Iņģisti un 8. klases skolnieks Roberts Reiņiks ar skolotāju Jāni Pērli devās uz Katvaru speciālo internātpamatskolu, lai piedalītos republikas speciālo skolu mājturības un tehnoloģiju olimpiādē. Šoreiz Lindas Miķelsones veidotais mājas darbs – bisconnu spilventiņš ieguva 1. vietu bet Robertam izdevās pārvest augstāko apbalvojumu – ceļojošo kausu.

Savukārt 11. aprīlī mūsu skolā tika organizēta informācijas diena, tiem topošajiem skolniekiem, kuri vēlas apgūt kādu no piedāvātajām profesionālās pamatizglītības programmām. Šajā dienā ciemiņi varēja ar radošo darbnīcu palīdzību iepazīt remontstrādnieka, galdnieka palīga pavāra palīga un mājkalpotāja profesijas. Kā arī noskatīties 9. klases un arodkursu sagatavoto koncertu, un kopā pavadīt laiku muzikālās atrakcijās.

Mēnesis noslēdzās ar deju festivālu Carnikavas ritmi, kas jau 12 reizi 25. aprīlī norisinājās Piejūras internātpamatskolā. Šoreiz mūsu skolu ar labiem panākumiem pārstāvēja divi sporta deju pāri, kurus māca skolotāja Vineta Gutāne un līnijdeju grupa „Crazy Foot”, kura kopā ar skolotāju Gunitu Skari bija sagatavojusi divas dejas Soul Food un Euphoria.

Pēdējās aprīļa dienās tika saņemta vēl viena priecīga ziņa – ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstu par audzēkņu sagatavošanu sekmīgam startam Speciālās Olimpiādes pasaules ziemas spēlēs, Pyeong Chang Dienvidkorejā apbalvots skolotājs Dzintars Ziediņš.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: