Groningenas draugi ciemojas Palsmanē

Groningenas draugi ciemojas Palsmanē

Ir pagājusi brīnišķīga nedēļa, kad laikā no 18.jūnija līdz 25.jūnijam Palsmanē ciemojās Groningenas skolēni, skolotāji un bērnu vecāki.

Šīs karstais un saulainais laiks Palsmanē pagāja pavisam spraigi. Tika iepazīta Palsmanes pamatskola un pagasts. Izjusta Latvijas daba, gan Sedas purvs, gan Baltijas jūra, gan atpūtas komplekss “Ezerlejas” Launkalnes pagastā, gan vienkārši atpūšoties un sportojot pie dīķa lauku vidē. Tika apgūtas Saulgriežu tradīcijas – Līgo vakars un Jāņu svinēšanas burvība, latviešu tautas dziesmas un dejas, apmeklēts zāļu tirdziņš Smiltenē. Bērni atpūtās kopīgās diskotēkās un sportoja, darbojās darba grupās un mācījās cept biezpiena pončikus, ugunskurā īpašu maizi no rudzu miltiem, veidoja ziedus no papīra un dzijas, pina draudzības aproces, gatavoja rotiņas no bērza tāss un zaķus no dabas materiāliem.

Lai viņu piedzīvojumiem Latvijā varētu sekot mājās palicēji un citi interesenti, Nīderlandes skolotāji bija  izveidojuši  speciālu Blogu, kur tika atspoguļoti katras dienas notikumi un foto mirkļi:

http://michaelschoolgroep8.blogspot.com/

Šī nedēļa bija ar notikumiem bagāta ne tikai ciemiņiem no Groningenas, bet arī Palsmanes skolēniem un pieaugušajiem. Tāpēc liels paldies jāsaka komandai, kas šo projektu izplānoja un realizēja:  Palsmanes pagasta pārvaldes vadītājai un pamatskolas angļu valodas skolotājai Tignai Podniecei, Palsmanes pamatskolas direktorei Dacei Pērlei, Michael skolas 8.klases audzinātājam Benam Veinanam, gidam Ilmāram Mednim, DAP inspektoram Jānim Pērlem ar komandu, Palsmanes pamatskolas skolotāju komandai: Dacei Purvlīcei, Jānim Pērlem, Ivetai Kalniņai, Initai Biķei, Ingunai Kudlānei, Aidai Vilkai, Inai Zālītei, Santai Indrēvicai, Ivetai Reinsonei, Palsmanes kultūras nama vadītājai Aijai Zeibotei,  Palsmanes pamatskolas pavārītēm un tehniskajiem darbiniekiem, Palsmanes speciālās internātpamatskolas kolektīvam par naktsmājām, autobusu šoferīšiem un visiem, visiem Palsmanes pamatskolas skolēniem, kas savu brīvo laiku veltīja esot kopā ar ciemiņiem, veidojot draudzības saites un izrādot Latvijas skaistumu.

Šīs nedēļas notikumi ir atspoguļoti laikraksta “Ziemeļlatvija” 27.06.2013. ceturtdienas numurā.

Noslēgumā gribas teikt, ka ir lietas, kuras nevar ne nomērīt, ne nosvērt. Tās var izjust tikai ar sirdi un paturēt savā atmiņā. Kā brīnišķīgs šis kopā pavadītais laiks paliks visu mūsu atmiņās. Un tāpēc ir tik silti lasīt pēc ciemošanās Palsmanē Jasmīnas uzrakstītos vārdus: “Es mīlu Latviju!”

Palsmanes pamatskolas skolotāja Ina Zālīte

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: