Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2013″ uzvarētāji

„Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2013″ uzvarētāji

Trešdien, 31.jūlijā, Smiltenes novada domes deputāti apstiprināja konkursa „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2013″ rezultātus. Par 2013. gada konkursa laureātiem ir atzītas 2 ģimenes mājas, viena lauku sēta, viena daudzdzīvokļu māja un divas „odziņas”. Konkursa laureātu sumināšana notika Smiltenes novada svētkos,šo sestdien, 3.augustā, plkst. 13.00 pēc Grundzāles jaunās estrādes atklāšanas pasākuma.

Šis konkurss tiek organizēts jau otro gadu ar mērķi ieinteresēt un veicināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus radīt pievilcīgu novada ainavisko telpu, popularizēt sakārtotu un sakoptu apkārtējo vidi un novērtēt iedzīvotāju un uzņēmēju veikumu.

2012.gada konkurss parādīja, ka Smiltenes novadā ir ļoti daudz skaistu un sakoptu īpašumu. Novada cilvēki ar radošo izdomu un darbu labiekārto un uzpoš savas mājas, katrā īpašumā ieliekot savu stāstu. Smiltenes novada dome, rīkojot šo konkursu, vēlas turpināt iesākto tradīciju un novērtēt šādus cilvēkus, kas novadu dara skaistāku un sakoptāku.

Konkursa „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2013″ uzvarētāji ir:

Nominācijā „Ģimenes mājas apdzīvotās vietās”:

  • Līvānu iela 7, Variņi, Variņu pagasts (Elstiņu ģimene);
  • „Liepziedi”, Palsmane, Palsmanes pagasts (Jurģu ģimene).

Nominācijā „Lauku sētas”:

  • „Arāji”, Grundzāles pagasts (Skaidrīte Rence un Andris Vīksna).

Nominācijā „ Daudzdzīvokļu mājas”:

  • „Rozītes”, Palsmane, Palsmanes pagasts.

Nominācijā „ Vides elements vai „odziņa””:

  • Ceļmalas „odziņa” – „Līcīši”, Palsmanes pagasts (Jurģu ģimene);
  • Vides elements – „Kalna-Riņģi”, Blomes pagasts.

Konkursam pieteikto īpašumu izvērtēšanu veica Smiltenes novada domes apstiprināta komisija četru locekļu sastāvā. Konkursam pieteiktie īpašumi tika vērtēti vairākās nominācijās: sakoptākā ģimenes māja apdzīvotās vietās, sakoptākā lauku sēta, sakoptākā daudzdzīvokļu māja un vides elements vai „odziņa”. Savukārt nominācijā „tirdzniecības un citu uzņēmumu teritorijas” un „lauku saimniecības – uzņēmumi, kas nodrošina lauksaimniecisko produkciju ražošanu”, šogad pretendentu nebija. Katrā nominācijā pieteiktie pretendenti tika vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, kā piem. pirmais kopiespaids, piebraucamā ceļa/ielas malas un pieguļošās teritorijas sakoptība, dekoratīvie stādījumi, to sakoptība, savdabīgi, akcentējoši elementi dārzā vai piemājas teritorijā u.c.

Visi konkursa uzvarētāji kā pateicību par ieguldīto darbu saņēma goda plāksni „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2013″, kā arī dāvanu kartes turpmākai attīstībai. Pateicību par piedalīšanos un veicināšanas balvas saņēma arī pārējie konkursa dalībnieki.

Paldies visiem palsmaniešiem par ieguldīto darbu pagasta sakoptībā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: