Pirmais mācību gada mēnesis Palsmanes internātpamatskolā

Pirmais mācību gada mēnesis Palsmanes internātpamatskolā

Es ieeju rudenī;

Vēsajās salnās,

Pīlādžu smaržās,

Gājputnu klaigās,

Gaišajā solā –

Savā skolā!

Vēja spārniem ir paskrējis pirmais mācību gada mēnesis. Šajā laikā mēs visi kopā esam čakli mācījušies un piedalījušies dažādās aktivitātēs. Septembrī skolā ir notikuši daudzi pasākumi:

2. septembra svinības, kas sākās ar Velnieņu ciemošanos. Tālāk klasēm bija iespēja padarboties dažādās stacijās, kur ikviens izrādīja savu intuīciju, atjautību, zināšanas un atraktivitāti. Savukārt vakarā, kad notika diskotēka, skolēni varēja arī pārrunāt savus vasaras piedzīvojumus.

Dzejas rīts kopā ar dzejnieci Mariku Svīķi. Dzejas mēneša ietvaros skolēni arī paši iepazinās ar daudzu dzejnieku dzejoļiem. Līdz mēneša beigām skolā varēja skatīt izstādi, kur katrs skolēns bija ilustrējis savu mīļāko dzejoli.

Salātu pēcpusdiena, kurā katra klase rādīja savu pavārmākslu un radošumu galda klājumu daudzveidībā. Bez tā klases arī skaisti noformēja savas veselīgo salātu receptes.

Tikšanās ar Valsts policijas pārstāvjiem akcijas “Drošības dienas skolā” ietvaros, kuras laikā skolēni uzzināja daudz interesantu lietu par pārkāpumiem, to daudzveidību un sodu sistēmu.

Ekskursija- pārgājiens uz Z/S “Veccepļi” ābeļdārzu, kur skolēni redzēja, kā izskatās liels ābeļdārzs, iepazinās ar daudzām ābolu šķirnēm, uzzināja, kā par ābelēm jārūpējas, kā jānovāc raža, redzēja, kur un kā āboli tiek uzglabāti ziemā, cienājās ar tiem un nobaudīja tikko spiestu ābolu sulu kā arī saņēma atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Miķeļdienas pasākums ar jautru tirdziņu un visu, kas pie tā pieder – reklāmu, tirgošanos, iepirkšanos un prieku par paveikto.

Piedaloties, kā arī rīkojot šos pasākumus, mēs esam kļuvuši zinošāki, atraktīvāki, drošāki un draudzīgāki.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: