Sākumskolas ekskursija

Sākumskolas ekskursija

Skaistā 25.septembra rītā mēs – Palsmanes pamatskolas sākumskolas bērni un viņu skolotājas devāmies rudens ekskursijā. Mūsu galamērķis – Rīga. Vispirms devāmies uz Rīgas pasažieru ostu. Iepazināmies ar pašu ēku, apskatījām caurlaižu telpu, uzgaidāmās zāles. kā arī aplūkojām lielo TALLINK prāmi. Tas nu gan bija milzīgs kuģis!

Tālāk devāmies uz Spilves lidostu Tajā aviācijas konstruktors Aivars Grahoļskis iekārtojis Aviācijas muzeju. Apskatījām gan pirmo lidmašīnu, ar kādu 1910.gadā noticis pirmais lidojums Latvijā (lidmašīna ir autentiska kopija), gan jaunākās lidmašīnas un lidmašīnu motorus, gan izpletņus un visu ar izpletņlēkšanu saistīto ekipējumu, gan pašu ēku, kas sākta celt 1952.gadā un pabeigta būvēt 1952.gadā. Starp citu Spilves lidosta ir viena no četrām šāda tipa ēkām, kas līdz šodienai saglabājusies vislabāk (ar visām oriģinālajām lustrām un sienu gleznojumiem). Apskatījām arī pašu lidlauku un tur esošos 2 helikopterus un 1 “kukurizņika” tipa lidmašīnu. Vienā helikopterā pat varējām pēc kārtas visi ierāpties. Tas tik bija vareni.

Nākošais, kurp devāmies bija Akvalandija. Šeit mūs sagaidīja ūdens prieki – mazi un liels baseini, šļukšana pa ūdens slidkalniņu, burbuļvannas, ūdens masāžas, tvaika un čukču pirtis. Brīnišķīgi pavadījām laiku!

Pēc Akvalandijas bijām Dabas muzejā. Tajā aplūkojām daudzas ekspozīcijas – redzējām seno dzīvnieku fosilijas, mūsdienu dzīvnieku izbāzeņus, tauriņu kolekciju, izmēģinājām kā ir, kad notiek zemestrīce un vēl, un vēl…

Pēc tik notikumiem bagātas dienas vēl iebraucām “Lido” kur piedalījāmies dažās atrakcijās.

Diena patiešām bija izdevusies, jo mājās atgriezāmies atpūtušies, daudz jauna uzzinājuši un priecīgi.

Skolotāja Santa Indrēvica.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: