Labie darbi martā

Labie darbi martā

Tas brīdis, kurā kopā esam

tā ir dzīve;

Un tik, cik otram dodam,

tik arī pretī saņemam mēs otra sirdi…

/M. Svīķe/

Šis mēnesis Palsmanes internātpamatskolā sākās ar Labestības dienu, kurā atcerējāmies un iepriecinājām  bijušos skolotājus, gatavojām pārsteiguma dāvaniņas, spēlējām spēles, gājām rotaļās, lepojāmies ar savām ģimenēm un centāmies būt labestīgi, sirsnīgi, iejūtīgi un izpalīdzīgi.

Profesionālās izglītības mēneša ietvaros uz Informācijas dienu skolā tika aicinātas apkārtējo novadu skolas, kurām bija iespēja iepazīt skolas darba specifiku, noskatīties audzēkņu sagatavoto koncertu un piedalīties jautrās atrakcijās.

Neviltots prieks un līksmība skolēnos bija Meteņdienā – seno latviešu pavasara gaidīšanas svētkos, kuros tika skandētas dziesmas, iets jautrās rotaļās un izbaudītas Meteņdienas lustes pilī.

Sveķu internātpamatskolas organizētajā konkursā „Teātris mūzikā – 2014″, skolēniem, Popielas uzvarētājiem, bija iespēja parādīt savu izdomu, atraktivitāti, radošumu un kopā ar audzinātājām ieguldīto darbu. Tas bija kā novērtējums jau padarītajam darbam un stimuls turpmākajam.

Pirms došanās pavasara brīvdienās, jauku pārsteigumu skolēniem sagādāja Smiltenes Jauniešu dome, kuri atrada iespēju un laiku, lai atbrauktu ciemos un kopīgi ar mūsu skolas skolēniem pavadītu jauku, muzikālu, atraktīvu un darbīgu vakaru.

Atsaucāmies arī Fonda “Nāc līdzās!” aicinājumam un piedalījāmies XVIII Integratīvā mākslas festivālā „Nāc līdzās”, kurā parādījām gan savu dejotprasmi, gan arī dažādus lietišķās mākslas darbus, kurus varēja apskatīt  Valmieras pilsētas k/n.

Marts – pirmais pavasara mēnesis, mūsu skolā bija ļoti darbīgs, kura laikā paguvām gan čakli mācīties un veikt labus darbus, gan jautri lustēties, izbaudīt brīvlaiku un arī uzsākt skolas apkārtnes pavasara uzkopšanas darbus!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: