Pavasaris mīt Francijā!

Pavasaris mīt Francijā!

No 1. līdz 5.aprīlim Palsmanes pamatskolas delegācija 4 cilvēku sastāvā: skolotājas Dace Purvlīce un Ina Zālīte un divi Palsmanes pamatskolas 8.klases skolēni Kārlis Puriņš un Amanda Būce devās uz Franciju. Mērķis bija piedalīties  Comenius skolu partnerības “Kultūras dārgumu lāde”  projekta  tikšanās sanāksmē. Tajā kopā ar Latvijas pārstāvjiem piedalījās skolēni un skolotāji no Francijas, Anglijas, Rumānijas, Slovēnijas, Somijas un Spānijas. Apmeklējām projektā iesaistīto Maurupt-le-Montois skolu. Piedalījāmies mācību stundās un pastāstījām skolēniem par Latviju. Jāpiebilst, ka īpaši emocionāls un aizraujošs izdevās Kārļa stāstījums par savu skolu un Latviju.

20140404_135636

img_30491

Dienas Francijā pagāja ļoti spraigi un interesanti. Apmeklējām dažādas kultūrvēsturiskas Francijas vietas. Skolēniem šajās dienās tika dots uzdevums visu redzēto fiksēt video. Pēc tam skolēni atlasīja labākos video materiālus un veidoja filmu. Skolotāji tikšanās  laikā plānoja projekta tālākās aktivitātes, kuras notiks Rumānijā šī gada rudenī.

img_3243

Skolēni pavisam jaunu pieredzi guva, dzīvojot franču ģimenēs, sarunājoties, iepazīstot viņu dzīvesveidu un tradīcijas. Tagad pavisam droši varam teikt, ka francūži ir ļoti viesmīlīgi un atsaucīgi. Mājās esam pārveduši daudz, neaizmirstamus iespaidus, kurus esam fiksējuši foto, jaunas zināšanas, ar kurām dalīsimies un atziņu, ka pavasaris mīt Francijā!

Skolotāja Ina Zālīte