Septembris Palsmanes internātpamatskolā

Septembris Palsmanes internātpamatskolā

Kad kļavu lapas plaukstās sāk zīmēt sārtus un dzeltenus rakstus, sākas jauns mācību gads. Vasara savu darbu jau ir beigusi, bet atnācis ir septembris ar gladiolām, kuras garākas par pirmklasniekiem, un jautrām, spurainām asterēm kā mazie pirmsskolēni. Kāds tas būs, lielā mērā atkarīgs no mums katra, jo mēs esam tik dažādi – gan atvērti un līksmi, gan sevī noslēgušies, kad nepieciešams drauga plecs un kāds saules stariņš sirdī. Vēsos septembra rītus tīkamākus spēj darīt līdzcilvēku smaids un ikrīta laba vēlējums. Tas ir maz un reizē tik daudz, tas ir vienkārši un reizē tik nepieciešami. Tad pat pelēka diena var kļūt par varavīksni labiem darbiem, jo vislielākā vērtība ir tam, ko mēs darām no sirds, pat tad, ja citi to neievēro.

Zinību dienā mūsu skolā viesojās Brālītis un Karlsons, kuri ar savu klātbūtni ne vien pārsteidza skolēnus, viņu vecākus un skolotājus, bet bija arī sagatavojuši mums interesantas nodarbes – pēc dotajām kartēm doties izzināt Palsmanes pagastu un veikt dažādus atraktīvus uzdevumus.

Arī šajā mācību gadā sportiskās aktivitātes ieņem nozīmīgu vietu mūsu dzīvē, jo ne tikai atsākām piedalīties speciālo skolu boulinga līgas turnīrā, bet sākām apgūt arī peldēt prasmi Priekuļu peldbaseinā. Mēneša nogalē skolas komanda Vidzemes zonas sacensībās futbolā izcīnīja II vietu un piedalījās arī Republikas futbola finālsacensībās Rīgā.

Izaicinājums skolēniem bija „Maizes pēcpusdiena”, kurā visām klasēm tika dots uzdevums – sagatavot recepti un pēc tās pagatavot sev launagu, kurā galvenais pārtikas produkts ir maize. Skolēni uzzināja arī daudzus interesantus faktus par maizes vēsturi pat pirms mūsu ēras sākuma, tās rašanos no sendienām un nokļūšanu līdz mūsu galdiem. Neizpalika arī latviešu tautas ticējumi par maizi un tās svētumu.

Nu jau par tradīciju mūsu skolā ir kļuvis „Miķeļdienas gadatirgus”, kuram paši kopā ar skolotājām gatavojām kārumus – tirgus preci, minējām mīklas, skaitījām tautasdziesmas, tirgojāmies un iepirkāmies.

Zinot, ka septembris ir ražas novākšanas laiks, skolas zālājā veidojām izstādi „Rudens pārsteigums”. Tajā izmantojām dažādus dārzeņus un citas rudens veltes, no kurām veidojām jaukas kompozīcijas  un interesantus radījumus.

Skolā septembris vienmēr ir tas laiks, kad skolas apkārtnē aktīvi sākam rudens uzkopšanas darbus. Arī šis gads nav izņēmums

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: