Pēdējais gada mēnesis internātpamatskolā

Pēdējais gada mēnesis internātpamatskolā

Mēs domājam, ka mūsu darbi ir tikai pilīte okeānā.

Taču bez šīs pilītes okeāns būtu mazāks.

Šajā mēnesī arī mēs nedaudz piepildījām okeānu ar savām darba pilītēm. Skolā jau no decembra sākuma gaisā virmoja tikko ceptu piparkūku smarža, kas liecināja, ka tuvojas gada visgaidītākie svētki – Ziemassvētki.

Tos gaidot, lai radītu prieku paši sev un citiem, gan skolēni, gan skolotāji gan skolas tehniskie darbinieki aktīvi darbojās, lai visus skolas un internāta logus un telpas izrotātu pēc M. Stārastes „Ziemas pasaka” ilustrāciju motīviem. Skolēni čakli darbojās arī visos pulciņos un fakultatīvajās nodarbībās, lai sagatavotu skaistas dāvanas, sirsnīgus un skanīgus priekšnesumus, ar ko iepriecināt savas ģimenes, draugus un ciemiņus – Latvijas Bērnu bāreņu fonda pārstāvjus, mūziķi K. Markševicu, Gaujienas un Sveķu internātpamatskolas skolēnus un skolotājus.

Nu jau par tradīciju kļuvis, ka decembrī skolā darbojas Ziemassvētku pasts. Ikviens varēja sarūpēt pašgatavotus apsveikumus saviem draugiem, skolotājiem un kolēģiem.

Gadu noslēdzot, parādījām savu veikumu ne tikai pārbaudes darbos, bet arī konkursos par kārtīgāko dienasgrāmatu, glītāko rokrakstu un kārtīgākajiem pierakstiem.

Mācību gada pirmie četri mēneši ir aizvadīti ar prieka sajūtu, protams, reizēm ir bijuši rūgtuma brīži, jo  gads ir svītrains kā zebra, te gaišā – baltā, pozitīvā līnija, te tumšā – skumju, asaru svītra.Teiksim viens otram gaišus vārdus, veltīsim viens otram īstus smaidus, palīdzēsim, gan mazās, gan lielās lietās, bet svarīgākais, ka tas, ko sakām vai darām, nāk no tīras sirds!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: