Esi dabas draugs!

Esi dabas draugs!

Daba sāk mosties un arvien vairāk sevi piesaka pavasaris ar interesantiem notikumiem tuvākajā un tālākajā apkārtnē. Arī Palsmanes pagasta pirmsskolas iestādes audzēkņi vēlējās uzzināt ,kas dabā notiek? Lai savu interesi un zinātkāri apmierinātu iestāde aicināja ciemos Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vecāko valsts vides inspektoru Jāni Pērli. Visi kopā noskatījāmies īsfilmiņu par Gaujas nacionālo parku, kurā bija vērojams Latvijas dabas skaistums un pazīstamākie tās iemītnieki. Inspektors Jānis aicināja bērnus būt vērīgiem dabas pētniekiem, jo dabā daudz var redzēt ar acīm, bet ko nevar redzēt, to var sadzirdēt. Tāds bija arī viens no viņa sagatavotajiem uzdevumiem, atpazīt putniņu pēc viņa dziesmas . Bērnus uzjautrināja video, ko Jānis pats ir uzņēmis, satiekoties Palsmanes parkā ar cēlo Latvijas putnu Medni.

Interesanta un izzinoša bija Jāņa sagatavotā spēle „Ar ko mielojas dzīvnieki!”. Mazajiem „Ežiem” bija jāiejūtas pūces lomā un jāsameklē pelītes. „Bitītes” pārvērtās par stirniņām un rūpīgi meklēja zīles. „Saulītes” iejutās kārumieka lāča tēlā un meklēja gardo medu.” Mārītes” sevī mēģināja atrast lūsi ,kurš mielojās ar garšīgo šķiņķi. Taču visgrūtāk bija salikt ķērpīša puzli, bet dažiem tomēr izdevās!

Visi kopā pavadījām jauku un izzinošu rītā cēlienu. Kā atzina inspektors Jānis ,mūsu bērni ir īsti dabas draugi, jo ļoti pareizi prata atbildēt uz viņa sagatavotajiem jautājumiem.

Palsmanes pii skolotāja Jogita Lucāne