Marts Palsmanes internātpamatskolā

Džons Brauns ir teicis: “Lai ko tu arī darītu, centies paveikt savu darbu pēc iespējas labāk!” Arī mēs sekojam šim teicienam, tāpēc kā jau ierasts, iesākot jaunu mēnesi, atskatāmies uz aizvadītā mēneša darbiem.
Mēneša sākums bija neaizmirstams notikums mūsu skolas 3. kases skolēniem un viņu skolotājām, jo bija iespēja pārstāvēt savu skolu Sveķu internātpamatskolas rīkotajā Vidzemes zonas konkursā „Teātris mūzikā – 2015″ ar savu iestudēto un sagatavoto priekšnesumu – „Senos laikos bija”.
Jau otro reizi šajā mācību gadā parādījām savus rezultātus konkursā par kārtīgākajiem, glītākajiem pierakstiem un sakārtotākajām dienasgrāmatām/ plānotājiem.
Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadu, skolēni tika aicināti izzināt Raiņa un Aspazijas dzeju. Tika ilustrēti autoru darbi un veikti dažādi uzdevumi literatūras pēcpusdienā „Raiņa un Aspazijas 150. gadskārta”.
Sekojot līdzi aktualitātēm mūsu valstī, arī skolā tika runāts par Latviju kā ES prezidējošo valsti. Valodu un ģeogrāfijas mēneša ietvaros klašu grupām bija uzdevums veidot kolāžu svešvalodās par tēmu „Latvija lepojas ar…” Apkopojot darba rezultātus, bijām patīkami pārsteigti par darbu kvalitāti, ideju daudzveidību un to savdabīgo realizāciju. Arī ģeogrāfijas stundās skolēniem tika dota iespēja paplašināt savas zināšanas gan par Latviju, gan tās lomu Eiropas Savienībā, pildot dažādus uzdevumus sagatavotajās darba lapās.
Pirms došanās Lieldienu brīvdienās, tika saņemta ziņa, ka mūsu skolas 5. – 9. klašu skolēni, piedaloties veselīga dzīvesveida konkursā “Veselīgs. Dzīvesveids. Uzturs. Tu.”, ieguvuši iespēju doties ekskursijā uz “CIDO” ražotni. Parādot savu aktivitāti, konkursā bija piedalījušās 212 klases no 99 Latvijas skolām. Lepojamies un priecājamies, ka izlozē par uzvarētājiem tika atzīti arī mūsu skolas audzēkņi.
Ne tikai pavasaris atnācis, bet ar pagriezto stundu uz priekšu jau vasaras laiks ir klāt. Tas nozīmē, ka šajā mācību gadā atlikuši vairs tikai divi, spraigi mācību mēneši, kuros jāpaspēj paveikt visi ieplānotie darbi.

Priecīgas Lieldienas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: