Zemessardze organizē 23.starptautisko pārbaudes vingrinājumu “Zemessardzes patruļa 2015”

11.08.2015 / www.smiltene.lv

No 14. līdz 16.augustam Smiltenes novadā, Zemessardzes 22.kājnieku bataljona atbildības teritorijā, norisināsies starptautiskais pārbaudes vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2015”. Trīs dienu sacensībās piedalīsies 36 komandas no Zemessardzes, Nacionālo bruņoto spēku vienībām, kā arī viesu komandas no Lietuvas.

Sacensību noteikumi nosaka, ka komandai, četru dalībnieku sastāvā, atrodoties nosacītā pretinieka teritorijā, jāveic uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm 25 – 30 kilometru distancē, kur izvietoti dažādi kontrolpunkti. Vingrinājuma galvenās tēmas kontrolpunktos būs stacionārā kaujas šaušana, nažu mešana, topogrāfija, ieroči, sakari, mīnas, un darbības mīnu laukā, objektu izlūkošana, šķēršļota apvidus, ūdens pārvarēšana.

Sacensību sākums –  14.augustā plkst.22.00, pēc organizatoru sniegtās informācijas, visām komandām vajadzētu finišēt līdz 15.augusta plkst.19.00. Iedzīvotāji sacensības klātienē varēs vērot pilsētā Cērtenes pilskalnā, Jaunajā parkā un Vecajā parkā.. Uzvarētāju apbalvošana 16.augustā plkst.10.00. Sacensības organizē Zemessardzes štābs sadarbībā ar 3.Zemessardzes novadu un Zemessardzes 22.kājnieku bataljonu.

Precīzs komandu ierašanās laiks nav zināms norādītajās vietās pilsētā nav zināms, jo tas saistīts ar to, kā katrai komandai būs veicies nakts laikā aizvadītajā distancē. Bet, pēc organizatoru plānotā, pirmās komandas Pilskalnā varētu ierasties jau agrā rīta stundā, pirms pusdienas aktīva darbība varētu sākties Jaunajā parkā un pēcpusdienā Vecajā parkā. Sacensību finiša līnija būs pie Smiltenes ģimnāzijas.

Sacensības norisināsies novada kartes iesvītrotajā daļā.

Šo sacensību mērķis ir noteikt zemessargu un karavīru taktisko un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā sporta jomā.

15.augustā, paralēli sacensībām, Smiltenes pilsētas centrā, Baznīcas laukumā, tiks organizēta arī Nacionālo bruņoto spēku diena, kur būs iespēja aplūkot ekipējumu, ieročus, specializēto ekipējumu, kā arī nogaršot lauka virtuvē gatavotas pusdienas. Pēcpusdienā Baznīcas laukumā koncertu sniegs Zemessardzes orķestris, koris un bigbends .

Iedzīvotāju ievērībai! Visiem, kas ieplānojuši šā gada 14. un 15.augustā doties pastaigās vai uzturēties Zemessardzes 22.kājnieku bataljona atbildības teritorijā, lūdzam ievērot sacensību organizatoru norādījumus un uzstādītos norobežojumus!

Guna Freimane,
Zemessardzes štāba
Vadības grupas speciāliste
Tālr.: 67335905

Ilze Sausā,
Smiltenes novada domes
Saimnieciskās darbības nodaļās vadītāja

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: