1. septembris Palsmanes izglītības iestādēs

Ar rudenīgiem ziediem un smaidiem sākās 1. septembris visās trīs Palsmanes pagasta izglītības iestādēs.

Palsmanes pamatskolas durvis vēra 108 skolēni. Visa skolēnu saime un viņu vecāki pulcējās Palsmanes ev.lut. baznīcā uz svētku dievkalpojumu. Paldies mācītājam Reinim Kulbergam par sirsnīgajiem vārdiem skolas gadu uzsākot. Atgriežoties skolas pagalmā visus sagaidīja pasakains pārsteigums – trīs Siventiņi un Vilks. Nu bija laiks jokiem, smiekliem un jautrībai. Īpaši par pasaku tēliem priecājās 13 pirmklasnieki. Lai vienmēr visiem smaids, labs prāts un zinātkāre apgūstot skolas zināšanas!

Palsmanes internātpamatskolā skolas saimi arī apciemoja  viesis no pasakas. Tas bija drosmīgais Sprīdītis. Viņš pastāstīja kā centies savaldīt Vēja mātes dēlus, kā cīnījies ar Lutausi, kā viesojies pie Sīkstuļa un kā iepazinies ar Meža māti. Sprīdītim ļoti iepatikās pils ēka ar jaukajām galma dāmām (skolotājām) un galma kungiem (skolotājiem) un visiem citiem iemītniekiem. Lai visiem izdodas saglabāt Sprīdīša drosmi veicot visus lielos un mazos skolas darbus!

Palsmanes pirmsskolas izglītības iestāde aicināja savus audzēkņus un viņu vecākus jau 29. augustā uz jautru mācību gada sākumu. Ar piepūšamajām atrakcijām, braucamo parādi, dzīvnieciņu apmīļošanu un desiņu cepšanu, šī diena deva prieku ikvienam.

1. septembrī visi 76 audzēkņi, audzinātājas un auklītes pulcējās pagalmā. Visi sirsnīgi sveica  Dinas audzinātāju un Andras audzinātāju 25 nostrādātajos gados. Kā jau īstos svētkos tika nodziedāta jauka svētku dziesmiņa.  Tāpat arī neizpalika svētku saldais kārums. Lai mazie pirmsskolnieki pasaku pasaulē aug lieli un gudri!

Tigna Podniece

Palsmanes pagasta pārvaldes vadītāja

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: