Mūsu dejotāji festivālā Ungārijā.

Ungārija dejotājus  sagaida ar lietu.

Draudzīgi pacilātā noskaņojumā, priecīgi par iespēju pagarināt saulaino vasaru, no 17.08. līdz 26.08. deju kolektīvu „Cīrulis” un „Sanācēji” dejotāji devās ceļā uz Ungārijas dienvidu tālāko punktu – pilsētu Mako.

Ceļojuma mērķis bija piedalīties starptautiskajā folkloras festivālā „International  county – Wandering festival 2015”. Blakus tam dejotāji izbaudīja galvaspilsētas Budapeštas skaistās vakara ainavas, iepazina Ungārijas plašos saulespuķu, kukurūzas un paprikas laukus. Ceļojuma laikā dejotāji paspēja būt termālajos baseinos, redzēt īstu Ungāru šovu ar zirgiem, nogaršot gulašu un baudīt tradicionālo mūziku.

Bet pāri visam šajā ceļojumā valdīja dejotprieks, ar īsti latvisku iznesību un patriotisma jūtām, parādot citām tautām latviešu dejas skaistumu. Par to liecināja skatītāju sajūsma un dedzīgie aplausi. Deju kolektīvu „Sanācēji” un „Cīrulis” dalībnieki  kopā ar spāņu, poļu un igauņu folkloras ansambļu dalībniekiem rādīja savu sniegumu trīs koncertos – Mako, Kisszallas un Cserkeszolo.

Kaut arī laika apstākļi nelutināja, jo saule palika Latvijā, dejotāji ir ļoti priecīgi par iespēju būt Ungārijā un saka lielu PALDIES par atbalstu  Smiltenes novada domei un Kultūra pārvaldei.

ceļojuma dalībniece Aija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: