Oktobris Palsmanes internātpamatskolā

Oktobris Palsmanes internātpamatskolā

Vēl pirms ziemas saliem daba mums sniedz savu nepārspējamo skaistumu. Rudens atklāj jaunus horizontus un ceļus.  Tas ir laiks, kad priecājamies par dabas gleznām un  aktīvi darbojamies visās iespējamajās jomās. Šis laiks mums tiešām bija notikumiem, vērtībām un darbiem bagāts.

Oktobra mēnesi sākām ar ļoti priecīgiem notikumiem – no Republikas speciālo skolu rudens krosa sacensībām Lielplatones internātpamatskolā atgriezāmies ar 4 godalgotām vietām (Līgai Birgerei un Agrim Krailo – 1.vieta, Paulam Šrēderam – 2.vieta, Viktorijai Zariņai – 3.vieta). Protams, lepojamies arī ar to skolēnu sasniegumiem, kas šajā gadā neizcīnīja tik augstas vietas, bet skolas godu aizstāvēja visiem saviem spēkiem.

Kā jau katru gadu oktobris ir ne tikai lielu darbu un sasniegumu, bet arī svētku mēnesis. Tas ir laiks, kad mazliet īpašākā veidā saviem skolotājiem varam pateikt paldies. Jau līdz ar saules lēktu čaklās rociņas rosījās, lai skolotājus iepriecinātu ar skaisti noformētām telpām. Pēc tam svētku noskaņa tika turpināta radīt sirsnīgā svētku priekšnesumā, kura laikā centāmies akcentēt katra pedagoga ieguldījumu skolas dzīvē un skolēnu mācīšanas procesā.

No pašiem mazākajiem skolas audzēkņiem līdz pat pašiem lielākajiem skolēniem aktīvi un ar lielu prieku iesaistījāmies Labo darbu nedēļā – sakopām bijušo skolotāju, skolas tehnisko darbinieku un skolēnu kapu kopiņas, palīdzējām pensionētajiem skolotājiem, skolas virtuves darbiniekiem, sakopām skolas teritoriju, daļu Palsas upes krastmalas, Aumeisteru muižas parku un baronu fon Volfu ģimenes piemiņas vietas, kā arī latviešu tautas dziesmu apkopotāja un “Palcmariešu” dziesmu grāmatas izdevēja F.Daniela Vāra piemiņas vietu Palsmanē. Varam lepoties, ka esam iekļuvuši arī portāla  http://www.delfi.lv mājaslapā kā vieni no spilgtāko paveikto darbu veicējiem. Ar saviem darbiem un darbiņiem centāmies vairot cilvēcību un sirsnīgas emocijas gan sev, gan līdzcilvēkiem.

Darbojoties pārliecinājāmies, ka palīdzēt ir patīkami un aizraujoši. Labo darbu nedēļas ietvaros palīdzējām ne tikai mēs, bet arī paši saņēmām jauku pārsteigumu – sadarbībā ar Latvijas Bērnu Bāreņu fondu Rīgas Dinamo komanda dāvināja mūsu skolas skolēniem  biļetes uz hokeja spēli. Tas bija jauks un emocijām pārpilns brauciens.

Jau otro gadu piedalījāmies un aktīvi līdzdarbojāmies Smiltenes novada skolu dabaszinību pasākumā Smiltenes ģimnāzijā, kur veiksmīgi parādījām savas zināšanas un prasmes dažādu uzdevumu pildīšanā.

Viens no skolas galvenajiem virzieniem ir skolēnu sagatavošana dzīves situācijām, tāpēc šajā mēnesī dažādām vecuma grupām tika improvizēti latviešu kino vakari kinoteātrī “Muiža” ar visām tiem piederošajām lietām – biļešu rezervēšana, pirkšana, rindu un vietu atrašana, uzvedības normu ievērošana kinoteātrī utt. Skolēni varēja justies kā īstajā kinoteātrī un seansa laikā pat nobaudīt īpašā turziņā pasniegtu popkornu.

Mūsdienu tehnoloģiju pasaulē liels klupšanas akmens skolās ir rokraksts. Lai cik daudz un labi mēs mācētu darboties ar jaunākajām tehnoloģijām, vienmēr būs vajadzīgs arī ar roku rakstīts teksts. Šajā gadā skolā ieviesām jaunu tradīciju – kopīgi organizētu glītrakstīšanas stundu. Jāatzīst, ka tās laikā pārsteidzoši labus rezultātus uzrādīja tie skolēni, kas ikdienā dažādu iemeslu dēļ diemžēl to nespēj. Priecājamies un lepojamies ar viņiem. Protams, veiksmīgi turpinām arī jau iepriekšējos gados iesākto konkursu par glītākajiem pierakstiem.

Jauki un tautiskās noskaņās pavadījām laiku pasākumā “Vakarēšana sveču gaismā”. Tā laikā, aktīvi darbojoties, izzinājām mūsu senču tradīcijas un paradumus tumšajos rudens vakaros. Daudziem tas bija pārsteigumiem un jaunatklājumiem bagāts vakars.

Sekojot Vislatvijas putras programmas aktivitātēm skolās, arī mēs  gatavojām un degustējām Herkuless „Spēka putru”. Lai parādītu skolēniem daudzveidīgākas ēdiena pagatavošanas iespējas, šajā gadā putras gatavošana notika nedaudz neierastākā vidē – ārā uz ugunskura.

Rudens nu jau gandrīz ietērpis zemi krāšņā lapu rotā. Arī mēs šo mēnesi esam ieauduši savā labi un lietderīgi pavadītā laika audeklā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: