Gada nogalē paveiktais Palsmanes internātpamatskolā

Gada nogalē paveiktais Palsmanes internātpamatskolā

Ik gadu rudens apglezno Latviju, ļaujot mūsu acīm tīksmināties par to. Šogad novembrī koku zaros redzējām ne tikai gandrīz visas varavīksnes krāsas, bet arī vairākus košus varavīksnes lokus. Tās bija tik skaistas un vilinošas! Un tieši ar tādu pašu daudzkrāsainību saskaramies arī mēs, kad atceramies paveikto gada nogalē .

Drēgnais novembra mēnesis Palsmanes  internātpamatskolā savu ritējumu aizvadījis mūsu Latvijas simbolu zīmē. Šajā laikā īpaši centāmies piedomāt pie savas uzvedības, valodas un rīcības. Par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku -Lācplēša dienā, godinot Latvijas brīvības cīnītājus, veidojām Gaismas ceļu no Palsas upes tilta līdz internātam.

Kā apliecinājumu, ka mēs atceramies un ar cieņu pieminam tos, kas cīnījās, lai mēs varētu dzīvot Latvijā – brīvā un neatkarīgā, zālājā pie skolas izstādījām arī radošo darbu instalācijas par tēmu „Mūsu Latvija”.

Novērtējot to, ka mums ir iespēja dzīvot,  priecāties,  mācīties un darīt daudzas citas interesantas un patīkamas lietas, kas bērniem citās valstīs ir tikai sapnis, Latvijas dzimšanas dienas vakarā pie skolas no svecītēm veidojām un izgaismojām latvju rakstu zīmes.

Pirmssvētku laikā kopības sajūtu un spraigu sacensības garu izbaudījām orientēšanās spēlē “Iepazīsti Palsmani”. Apbruņojušies ar atstarojošajām vestēm, kabatas lukturīšiem un bezbailību, sekojot dotajiem norādījumiem, skolēni devās izzināt Palsmanes pagasta nozīmīgākās vietas.

Izbaudījām pārsteigumiem bagātu nakti skolā, veicot dažādus eksperimentus (krāsainais piens, zīmēšana ar muti, vējdzirnavas un kokteiļa salmiņš u.c.), skatoties interesantas filmas un guļot tik ļoti noslēpumainajā pilī.

Esam priecīgi, ka arī šajā mācību gadā tikām novērtēti un saņēmām Zemkopības ministrijas pateicību par piedalīšanos  konkursā „Mūsu mazais pārgājiens 2015″ , kurā piedalījās skolas 5./7. klašu  skolēni, kuri iepazina un izzināja meža ietekmi uz savu pagastu. Arī 2.klases skolēni, piedaloties konkursā “Lottes Ziemassvētku kartiņa”, gada nogalē par savu ieguldīto darbu saņēma patīkamu pārsteigumu – Lottes limonādi.

Kā jau gandrīz katru mēnesi, arī novembri varējām saukt par aktīvu sporta pasākumu mēnesi. Šoreiz skolas godu aizstāvējām divos sporta veidos – LSO tautas bumbas sacensībās un Vidzemes zonas sacensībās florbolā.

Tuvojoties gada gaišākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem,  arī šogad turpinājām jau iesākto tradīciju un devāmies uz Baltinavas Kristīgo internātpamatskolu, lai kopā ar citiem skolu kolektīviem sniedzot svētku koncertu, iedegtu pirmo svecīti Adventes vainagā.

Gatavošanās Ziemassvētkiem ir ļoti nozīmīgs laiks arī skolas dzīvē. Visiem šajā laikā ir darba pilnas rokas. Ilgu laiku redzējām, ka ikviens zīmēja, grieza, līmēja un veidoja. Tā mēs radījām prieku gan sev, gan citiem, skaisti izrotājot skolas, internāta telpas, logus un pagalmu.

Mācību gadu noslēdzām ar jauku un mīļuma pilnu svētku koncertu  “Visa pasaule ir atkal kopā”, kur saviem mīļajiem skolēni parādīja savu veikumu pirmajā pusgadā.

Ir sācies laiks, kad klusām ikviena sirsniņā iedegas cerības un gaidas pēc Ziemassvētku brīnuma, tās ir dienas, kas ved mūs pretim baltam klusumam, aiz kura ir kaut kas mīļš, sen aizmirsts un pazaudēts, kas mums atkal no jauna jāatrod…

Vēlam Jums visiem skaistus, labām domām caurvītus Ziemassvētkus un labiem darbiem un cēliem mērķiem bagātu Jauno 2016. gadu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: