Svētku noskaņas.

Novembra nogalē, sagaidot decembri, Palsmanes PII iekštelpas nomainīja savu rudens ietērpu pret ziemas rotām. Lai gan daba kavējās aplaimot mūs ar sniegu, iestādē netrūkst sniega baltuma.

Decembris iesākās ar iluzionistu trupas “Abrakadabra” apciemojumu. Bērni tika iepriecināti ar dažādiem burvju trikiem. Meistars savā priekšnesumā iesaistīja arī bērnus.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, bērni devās uz mežiņu izrotāt savu eglīti ar līdzpaņemtiem āboliem un burkāniem, kas kalpos ne tikai kā rotājums, bet arī kā kārums garām skrejošam zaķim. Eglītē tika iedegtas īstas svecītes, kad tas tika izdarīts, bērni un viņu skolotāji gāja rotaļā ap nu jau saposto mežiņa princesi.

Par šo labo darbu padzirdēja rūķi, viņi nāca vērot bērnus, pie logiem un pat iemanījās paslēpties puķupodos. Apmierinājuši savu ziņkāri rūķi devās pie Ziemassvētku vecīša saiņot dāvanas. Lai šīs dāvanas saņemtu, katra grupiņa rīkoja savu Ziemassvētku uzvedumu, uz kuru aicināja savus vecākus un draugus. Neizpalika arī pats Ziemassvētku vecītis ar pilniem dāvanu maisiem. Paldies Smiltenes novada domes rūķiem par saldajām dāvanām, kuras nokļuva Ziemassvētku vecīša maisā un iepriecināja daudzas mazas sirsniņas.

Lai Ziemassvētku pozitīvās emocijas, mīļums, savstarpējā sapratne un darboties prieks mūs pavada arī Jaunajā gadā!

Pirmsskolas skolotāja Aira Antēna