Februāra notikumi pirmsskolas saimē

Palsmanes pirmsskolas izglītības iestādē interesantiem notikumiem un aktivitātēm bagāts izvērtās februāra mēnesis.

Mēneša sākumā bērnus un darbiniekus uz kopā būšanu aicināja Saimniece (skolotāja Aira), lai skandējot dziesmas un ejot rotaļās, aizvadītu Meteni un atzīmētu ,pēc horoskopa ienākušo ,ugunīgā pērtiķa gadu. Jaunam gadam par godu katra grupiņa veica radošo darbiņu-gleznu ar moto. Šīs gleznas rotās iestādi un ikvienam diendienā atgādinās , ka: “Katra diena varbūt nav laba, bet katrā dienā ir kaut kas labs”, tā domā grupiņa “Bitītes” .Savukārt, grupa ”Saulītes” izvēlējusies šādu atziņu, ka “svarīgāks par vietu, kur Tu atrodies ir virziens, kurā Tu pārvietojies.” ”Mārītes” grupas moto ir ”mācies no pastmarkas -tā gūst panākumus turoties pie vienas vietas tik ilgi, kamēr mērķis sasniegts”. Mazā ”Ežu ” grupiņa visus aicina” dzīvojiet mierīgi, bez panikas, jo domas piepildās.”

Sagatavošanas grupas bērni ieradās maskās un aicināja visus jestrā rotaļā ,jo kā vēsta Meteņdienas ticējums, tad “šajā dienā jāiet rotaļās , jo skaļāk , jo labāk, tad pavasaris tepat aiz durvīm.” Saimnieces aicināti, devāmies uz mūsu mežiņu meklēt pavasari un Meteņdienas pārsteigumu. Meteņus uzskata arī par īpašu laiku, kad ar maģisku darbību varēja ietekmēt notikumus savā labā, ko arī mēs izdarījām .Tika sarakstīti un salikti maisā visi pērnā gada niķi un dusmiņas. Bērni ar lielu prieku nolūkojās kā sprakšķēdams ugunskurā sadeg smagais maiss. Metenītis bija noslēpis katram bērnam veiksmes porcelāna podziņu, kura meklēšana izvērtās jautrā atrakcijā.

Februārī vecāko grupu bērniem tika uzsāktas Džimbas nodarbības, kuras notiek katru otrdienu ar interesantām tēmām un uzdevumiem gan bērniem, gan viņu vecākiem. Paldies Džimbas vadītājai Initai.

Sirsniņdiena katrā grupiņā tika īpaši gaidīta. Tie bija mīļi un jauki grupu svētki ar pašgatavotiem cienastiem, apsveikumiem , jaukām un mīļām rotaļām .

Kā jau rādās, tad Pērtiķa gadā būs nepieciešama enerģija, lai satvertu visas jaunās iespējas. Lai tās pietiek mums visiem, gan lielajiem, gan mazajiem!

Mūzikas skolotāja Laura Līdaciņa