PIRMAIS PAVASARA MĒNESIS PALSMANES INTERNĀTPAMATSKOLĀ

PIRMAIS  PAVASARA  MĒNESIS  PALSMANES  INTERNĀTPAMATSKOLĀ

Sniegpulkstenīši jau pilnā plaukumā un arī krokusiņi saules pusē rāda savas ziedu galviņas, nemaz nerunājot par čalojošajiem zvirbuļiem, kuri kuplā krūmā salidojuši uz pavasara pilnsapulci, čivina visi reizē tāpat kā skolnieki – visi runā un neviens neklausās….

Pirmā pavasara mēneša diena mūsu skolā pulcēja LR speciālo izglītības iestāžu  5. – 9. klašu skolēnus un viņu skolotājus, lai parādītu savas zināšanas matemātikas olimpiādē „Matemātika sadzīvē”. Lai gan šāda veida olimpiāde mūsu skolā tika organizēta pirmo reizi, dalībnieku atsaucība bija necerēti liela, pulcējot kopā astoņu skolu komandas. Katra skola ieradās ar jau sagatavotu mājas darbu – skolēni ar savas komandas prezentāciju, bet skolotāji ar matemātikas metodiskajiem materiāliem. Olimpiādes laikā skolēniem bija jāveic dažādi matemātiski uzdevumi, ar kuriem ikvienam nākas saskarties sadzīvē – pēc dotajām ceļa zīmju norādēm aprēķināt attālumu no skolas līdz mājām, atbilstoši dotajam budžetam no ēdienkartes izvēlēties veselīgas pusdienas un iepirkties kafejnīcā, kā arī parādīt savu atjautību dažādos āķīgos uzdevumos. Olimpiādes noslēgumā skolēniem bija iespēja relaksēties dažādās kustību aktivitātēs.

Jau vairākus gadus kā tradīcija ir došanās uz Sveķu internātpamatskolas organizēto konkursu „Teātris mūzikā”, lai parādītu savas radošās un skatuviskās prasmes, iegūtu jaunas emocijas un idejas, satiktu draugus un bijušos skolas biedrus. Šogad skolu pārstāvēja janvārī notikušā konkursa „Popiela – 2016″ uzvarētāji – grupa Transleiteris ar dziesmu „Gangnam stils”.

Arī skolas basketbola komanda pirmo pavasara mēnesi ir iesākusi veiksmīgi, piedaloties Vidzemes zonas basketbola sacensībās Spāres internātpamatskolā un iegūstot III vietu.

Pirms došanās Lieldienu brīvdienās kopā ar Latvijas Bērnu bāreņu fondu Gaujienas internātpamatskolā tika ieskandināti gaidāmie svētki, bet mūsu skolā tika veidota tematiskā izstāde par pavasara saulgriežiem. „Lieldienu rītiņš” iesākās ar kopīgu šūpošanos barona fon Bēra pils parka vecajā ozolā iekārtajās šūpolēs, bet svētku turpinājumā tika dziedātas dziesmas, minētas mīklas, iets rotaļās un dažādās citās jautrās aktivitātēs. Gūstot pirmo svētku noskaņu un saņemot Latvijas Bērnu bāreņu fonda sarūpētās saldumu paciņas, audzēkņi devās uz mājām, lai kopīgi ar savām ģimenēm nosvinētu Lieldienas.

Neskatoties uz to, ka laukā jau jūtams pavasara vilinājums, skolā mācību darbs rit savu ierasto gaitu. Arodkursa audzēkņiem turpinās kvalifikācijas prakse, bet 9. klases un 7. klases skolēni gatavojas LR speciālo izglītības iestāžu Mājturības un tehnoloģiju olimpiādei.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: