Rosīgais marta mēnesis Palsmanes pagasta pirmsskolā.

Marta mēnesis atnesa lielu pārsteigumu “Bitītes” grupas bērniem-braucienu uz leļļu teātri, kurš notika Valmieras Kultūras centrā. Daudziem bērniem tas bija patiešām liels notikums, jo bija pirmais patstāvīgais ceļojums uz tālāku pilsētu ar autobusiņu tikai ar savas grupas skolotājām. “Kur ņemt vienu apkampienu “,tā jautāja Latvijas leļļu izrādes tēli ?Atbildi mazie skatītāji atrada izrādē un to pārveda arī citiem, apkampieni dzīvo mūsu mājās, pie mūsu mīļajiem. Par šo piedzīvojumu mazās “Bitītes” saka paldies saviem vecākiem, Palsmanes pagasta pārvaldes vadītājai un autobusa šoferītim.

Saulītes lutināta un sildīta, Palsmanes pirmsskolas izglītības iestādes saime gatavojās arī Lieldienām. 24.martā visā iestādē iesmaržoja Lieldienas, jo virtuvē tika sagatavoti četri lieli katli olu krāsošanai, lai katra grupiņa varētu krāsot savas iepriekš mājās satītās oliņas.

Par krāsainām un raibām oliņām priecājās arī Lieldienu zaķis, kas bija ieradies ciemos pie bērniem. Zaķis nebija nācis tikai apskatīt krāšņās olas, bet arī izzināt kā pie tādām var tikt. Bērni pastāstīja kā kopīgi ar vecākiem veikuši doto mājas uzdevumu. Lieldienu zaķis bērniem rādīja īsu multiplikācijas filmu, kā zaķu ciemā tiek pie olām, kā tās krāso un ,protams, kā tiek pagatavoti bērnu lieldienu kārumi – šokolādes olas un zaķi. Par redzēto bērni bija sajūsmā. Tad sekoja neliela diskotēka, jautro deju virpulī zaķis bija pazudis ar visām krāšņajām oliņām, tik vien atstājis ziņu, ka jādodas uz mežiņu. Mežiņā ātri tika atklātas zaķa viltības un visi laimīgi atrada pazudušos olu grozus. Tad sekoja Lieldienu izdarības – olu ripināšana, olu kaujas , bet neaizmirstama bija šūpošanās. Katru izšūpoja grupas skolotājas īpašā sedziņā kopā ar saulītes stariņiem. Lai arī turpmāk saulīte rotājas mūsu mazo ķiparu actiņās!

Pirmsskolas skolotāja Lāsma Veigule

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: