CAUR SMIEKLIEM UZ ZINĀŠANĀM

CAUR SMIEKLIEM UZ ZINĀŠANĀM

Kad kokos raisās pumpuri un pienenes kautrīgi paceļ savas zeltainās galviņas, klāt aprīlis – jautrības, tīrības un gaišuma mēnesis.

Arī mūsu skolā bija daudz darāmā. Kad saule bija aizdzinusi lietus mākoņus, cītīgi strādājām pie apkārtnes uzkopšanas darbiem. Gan lieli, gan mazi, ar grābekļiem rokās uzkopām skolas parku, sporta laukumu un tuvāko apkārtni.

Pirmā un pēdēja aprīļa diena, uz lielo joku nots, nospēlēta godam.  Skolas zālē pulcējās dažādi tēli gan no pasakām, gan multfilmām, gan no tālās nākotnes ieradušies, interesantos un smieklīgos tērpos, krāsainām frizūrām un meikapiem – sportisti, spēkavīri, austrumu skaistule, vīri melnā, kundzes un kungi, modeles un top modeles, vienkāršas lauku sievas, kā arī mistiskais briesmonis boksera tērpā. Bija ieradies pat Ziemassvētku vecītis. Interesantāko un smieklīgāko tēlu autorus, kurus novērtēja visi klātesošie, malēniete Analīze Slapiņa apdāvināja ar krāsainām un uzpūstām balviņām.

Tuvojoties siltajam laikam ir vērts atkārtot dažus visiem labi zināmus, bet nedaudz piemirstus noteikumus, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Smiltenes posteņa komandieris Agnis Šumakovs Ahmedovs bija ieradies pastāstīt skolas bērniem par to, cik svarīgi ir ievērot drošību pie ūdeņiem un cik bēdīgi var beigties neapdomīgas rotaļas ar uguni.

Uz sarunu par dažādām atkarībām vecāko klašu skolēnus aicināja veselības profilakses speciāliste Ilze Čepanone. Interesantā pusotru stundu garā pasākumā, kura laikā skolēniem bija iespēja noskatīties izglītojošus animācijas  materiālus un uzdot sev interesējošus jautājumus.

Šajā gadā pēc ilgāka pārtraukuma VP VRP Smiltenes iecirkņa vecākās inspektores kapteines Solvitas Kučeres uzraudzībā skolēniem  bija iespēja nokārtot eksāmenu, lai iegūtu velosipēdista apliecību. Veiksmīgi pie šī nopietnā dokumenta tika astoņi skolēni.

Kā jau katru gadu, mūsu skolas 7.- 9.kl. skolēni piedalījās Vidzemes novada mājturības un tehnoloģiju konkursā „Raibie rakstu raksti” Katvaru internātpamatskolā un ieguva 1. vietu mājas darbu kopvērtējumā.

Jau piecpadsmito gadu skolas līnijdejotāji mēroja tālu ceļu uz Piejūras internātpamatskolu un godam sevi parādīja deju festivālā “Carnikavas ritmi”, atvedot mājās daudz saulainu un gaišu atmiņu par atkalredzēšanos ar vecajiem  un jauniegūtajiem draugiem.

Komanda “Ģeodabziņi” piedalījās Vidzemes reģiona vispārizglītojošo un speciālo skolu 5.-9.kl. skolēnu dabaszinību un ģeogrāfijas olimpiādē “Latvijas daba” Spāres internātpamatskolā,  un ieguva godpilno 1. vietu kā arī  titulu “Latvijas dabas gudrinieks”.

Uz jautru pasākumu “Ak, pavasar” visus skolas bērnus aicināja 3.un 4. klašu skolēni un audzinātājas, kur tie, atbilstoši savām spējām un spēkiem, varēja veikt dažādas fiziskas aktivitātes jautrībai, izveicībai un modrībai.

Līdz apvārsnim  ziedēja dzelteni lauki un pļavas – dzeltenie vizbuļi, māllēpes un visvairāk pieneņu, zeltaini  mirdzošu pieneņu. Un  saule pie debesīm, kā tāda liela un dzeltena poga. Lai šī poga mūs visus sasilda un iepriecina, dāvājot siltumu un gaismu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: