KAD ZEME ZIED UN SMARŽO…

KAD ZEME ZIED UN SMARŽO...

Uzsnidzis ābeļu sniegs,
puķes pumpurus ver.
noliecies pār lietus ezeru
mazs saulstaru tilts.

Smaržu un ziedu apvīts klāt maijs. Visu gaidīts un lolots krāsu, sajūtu un laimes mēnesis.

Smaržu un krāsu ieaijāti nokļuvām Gaujienas internātpamatskolā uz daiļrunātāju konkursu “Ai darbiņi, ai darbiņi”, kur sevi parādījām kā īsteni mākslinieki, iegūstot visas godalgotās vietas.

Projektu nedēļā visa skolas saime cītīgi strādāja pie skolas 50. jubilejas svinību sagatavošanas darbiem. Gan zīmējām, gan līmējām, gan rakstījām savas pārdomas par skolu, intervējām skolas darbiniekus un vecākus, domājām labas domas un sapņojām, kā būtu…dažkārt sapņi mēdz piepildīties!

Turpina ziedu un smaržu parādi Pēdējais zvans, uz kuru mīļi aicināja devītās klases skolēni un audzinātājas. Ar sirsnīgiem dzejoļiem un jaukām dziesmām nokļuvām laimes pasaulē. Tase kūpošas kafijas, gabaliņš aromātiskas kūkas un balzamīnes visdažādākajās krāsās priecēja mūs – skolotājus. Tik mīļu paldies bija sagādājuši devītie!

No sapņa pie realitātes. Sports, kas izaicina, padara stiprākus un vieno. Ar lepnumu par savu skolu, pārstāvējām sevi vieglatlētikas sacensībās Tukumā. Neskatoties uz lielo konkurenci, kopvērtējumā ieguvām 6. vietu, aiz sevis atstādami iepriekšējo gadu līderus.

Un atkal ziedi, krāsas un smaržas apvij mūs pasākumā “Esmu dārznieks”. 5.-9. klašu skolēniem bija iespēja iejusties dārznieka lomā, lai padarītu košāku un skaistāku skolas apkārtni. Tika stādīts, rušināts, laistīts un ik viens varēja justies laimīgs, redzot sava darba augļus kā zaļus dēstiņus, kas ar laiku pārvērtīsies krāšņos un smaržīgos ziedos.

Kas gan ir skola bez skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem. Tādēļ aicinājām visus kopā Vecāku dienā, kur informējām vecākus par rehabilitācijas iespējām – kanisterapiju, fizioterapiju, psihologa un sociālā pedagoga darbu skolā, kā arī par APU/atbalsts pozitīvai uzvedībai/padarīto šajā mācību gadā. Vēlāk vecākus un skolas darbiniekus priecēja pirmsskolnieku un skolēnu sagatavotais pašdarbības koncerts un teātra izrāde. Diena bija emocijām pārbagāta, daudz smaidu un labu vārdu apņemta.

Ar patiesiem un sirsnīgiem vārdiem, kādā saulainā maija rītā, mūs uzrunāja Marika Svīķe. Dzejniece stāstīja par sajūtām, par skaistumu un mīlestību mums visapkārt. Dzīve rit uz priekšu, viss turpinās, gluži kā Marikas jaunajā grāmatā ar tādu pašu nosaukumu, par dzīvi, par laimi, par mīlestību…

Turpinot uz muzikāli mākslinieciskās nots, skaņām un sajūtām apņemti, piedalījāmies Speciālo izglītības iestāžu festivālā “Skan Latvju dziesmas”, kur prezentējām teatrāli muzikālo priekšnesumu “Pie Dieviņa gari galdi”. Šādā festivālā Likteņdārzā piedalījāmies pirmo reizi. Saviļņojums un emocijas pārņēma visus dziedot tādas kopdziesmas kā “Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”, “Mana dziesma”, uc. Pēc pasākuma kopīgi baudījām tēju un dalījāmies piedzīvotajā ar citiem pasākuma dalībniekiem.

Un mēnesi noslēdz patiešām īsts pārbaudījums visai skolas saimei, proti pārgājiens uz Vizlas dabas taku. Apbruņojušies ar pacietību, labu garastāvokli un ticību saviem spēkiem, devāmies ceļā. Lai ceļš būtu īsāks un interesantāks, veicām dažādus, kontrolpunktos sameklētus uzdevumus. Nonākot pie mērķa, visus pārgājiena dalībniekus gaidīja pārsteigums, garda un spēcinoša zupa, vārīta Gaujas krastā.

Un saule tik mīļi, tik spoži
Pie skaidrā ziluma mirdz,
Un lapoti meži tik koši,
Un līksmi pukst cilvēkam sirds.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: