Smiltenē atklāts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

No 2016.gada 1.jūlija darbu Smiltenes novada domes administrācijas ēkā Dārza ielā 3 uzsāks Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC).

Klientu apkalpošanas centra izveides mērķis ir „zem viena jumta” sniegt iedzīvotājiem un uzņēmējiem valsts un pašvaldības publiskos pakalpojumus, izveidot uz klientu orientētu vienotu pakalpojumu un informatīvo vidi.

Smiltenes novada VPVKAC apmeklētajiem būs pieejami gan pašvaldības, gan astoņu valsts iestāžu pakalpojumi:

Valsts ieņēmumu dienesta (VID), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA), Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA), Uzņēmumu reģistra (UR), Valsts zemes dienesta (VZD), Lauku atbalsta dienesta (LAD) un Valsts darba inspekcijas (VDI). Iedzīvotājiem būs iespēja izmantot e-pakalpojumus un portāla www.latvija.lv piedāvātos pakalpojumus. Centra darbinieki palīdzēs orientēties un saprast kā izmantojamas šīs iespējas – uzrakstīt iesniegumu pabalstam, deklarēt dzīves vietu vai iesniegt deklarāciju ieņēmuma dienestā un vēl citus pieejamos e-pakalpojumus.

Iedzīvotāju ievērībai:

Klientu apkalpošanas centrā iedzīvotāji varēs iesniegt dokumentus un saņemt konsultācijas no vairākām valsts iestādēm:

Valsts ieņēmumu dienests – no 1.jūlija iedzīvotājus klātienē pieņems tikai Dārza ielā 3, Smiltenē.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra – VSAA speciālisti  iedzīvotājus klātienē pieņems Dārza ielā 3, Smiltenē, katru otrdienu. Pārējās dienās VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv.

Valsts zemes dienests – VZD speciālisti  iedzīvotājus klātienē pieņems Dārza ielā 3, Smiltenē, katru pirmdienu. Pārējās dienās VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv.

Uzņēmumu reģistrs – VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv.

Nodarbinātības valsts aģentūra – VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv. NVA speciālisti klientus pieņems kā līdz šim Pils ielā 6.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde – VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv. PMLP speciālisti klientus pieņems kā līdz šim otrdienās Dārza ielā 11.

Valsts darba inspekcija – VPVKAC speciālisti sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv.

Lauku atbalsta dienests – VPVKAC sniedz konsultāciju par e-pakalpojumiem.

Smiltenes novada Valsts un pašvaldību vienotā klientu apkalpošanas centra, Dārza ielā 3, Smiltenē, darba laiks: Pr. – Pk. no 8:00 – 17:00.

Jūlija Egle,
VPVKAC vad

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: