Tēvu diena Palsmanes pamatskolā

Tēvu diena Palsmanes pamatskolā

9.septembra vakars Palsmanes pamatskolā tika pavadīts sportiskā garā, kopīgi atzīmējot Tēvu dienas pasākumu „Mans tētis – vislabākais”. Tēti, krusttēvi un vectētiņi pārbaudīja savas prasmes dažādās radošās un sportiskās stacijās, lai kopīgiem spēkiem pierādītu, ka ir vislabākie.

Pasākuma sākumā tika izvingrināti muskuļi, kur visi klātesošie pavingroja mūzikas pavadībā, iekustinot visu ķermeni, sākot no pirkstu galiņiem līdz pat potītēm. Pēc iesildīšanās vingrinājumiem, tēti, krusttēvi un vectētiņi tika sadalīti 2 komandās. Pirmais uzdevums tētiem bija saistīts ar matemātiku, kur stacijā „Mans tētis gudrinieks” viņiem bija jāveic nelieli galvas aprēķini un ātri jāreaģē, apvienojot visu ar veiklām kāju kustībām. Stacijā „Mans tētis mākslinieks” dalībnieki varēja iejusties īstu mākslinieku tēlā, jo viņiem vajadzēja saprast, ko zīmēt. Katram tētim bērns skaidroja kādu neparastu lietu, kuru tētim vajadzēja uzzīmēt pēc skaidrotā, šo lietu pašam nemaz neredzot. Rezultātā tika radīti brīnišķīgi mākslas darbi un tēti pierādīja, ka prot ieklausīties savos bērnos un saprast, ko viņi stāsta, domā. Savukārt stacijā „Mans tētis stiprinieks” tēti varēja padižoties ar savu roku spēku, turot ūdens spaiņus izstieptās rokās. Stacija „Mans tētis sportists” izraisīja visskaļākos smieklus un ovācijas. Šeit tētiem bija jāveic stafete, kurā jāved savs bērns ķerrā un jālec ar maisu. Šī stafete pierādīja, ka tēti ir ļoti azartiski un ātri. Pēdējie spēki tika aizvadīti, spēlējot futbola maču. Cik gan bieži mūsu tētiem aizņemtajā ikdienā izdodas uzspēlēt futbolu? To varēja just, cik patiesi priecīgi bija gan paši tēti, gan viņu bērni, aizmirstot ikdienas rūpes un pienākumus, sportiski atpūšoties.

Pasākuma izskaņā komandu dalībnieki tika īpaši sumināti un godam nopelnīja titulu „Mans tētis vislabākais”. Laimīgie tēti, dodoties uz mājām, neslēpa savus smaidus un pozitīvās emocijas. Arī bērni jutās gandarīti un izjuta patiesu lepnumu par saviem tētiem. Paldies visiem dalībniekiem un līdzjutējiem! Paldies arī skolēnu līdzpārvaldei par pasākuma organizēšanu.

Skolēnu Līdzpārvaldes koordinatore Anda Ābolkalna

Iesildīšanās vingrinājumi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: