Flautas skaņas ieskandina bibliotēku.

Šī zeme mūsējā, kur Daugava un Palsa

Kur ozoli kā senču āvas šķiet,

Kur ūdensrozes ezeri nes saujā,

Un pilskalni caur līgonaktīm zied.

Šī zeme mūsējā, kam dainu sudrabs domās,

Kam pļaujas rīts kā linu galdauts balts,

Kam jūra riekšām dzintaru ber jomās,

Kam vienmēr lūpās dziesmu medus salds./K. Apškrūma/

13. septembra rītā, skanot Palsmanes pamatskolas 9. klases audzēknes Justīnes Sīkās uzburtajai Ungāru dejai, svinīgi tika atklātas gaišās, omulīgās, izremontētās  bibliotēkas telpas.

Bērnu pusē notikušas interesantas pārmaiņas.Pateicoties pagasta pārvaldnieces Tignas idejai, kuru viņa noskatījās Nīderlandes skolās, telpai tika izveidota 2. stāva iebūve. Tā kā kultūras nams ir sena ēka ar augstiem griestiem, tad šāda iebūve bija realizējama. Bibliotēkas telpas ir tikai 54 kvadrātmetri, apmeklētājiem ir maz vietas. Pateicoties šai iebūvei, tagad 4 līdz 5 bērni varēs netraucēti spēlēt galda spēles, lasīt žurnālus, darboties.

Jūnijā bibliotēkas darbu un telpas  vērtēja akreditācijas komisija.Aizrādījumu saņēmu par apgaismojumu. Tagad vecās lampas tika nomainītas ar jaunām, ekonomiskām LED dienasgaismas lampām un apgaismojums atbilst  akreditācijas prasībām.

Par šīm pārmaiņām vislielākais paldies Smiltenes novada domei.

Paldies pagasta pārvaldniecei Tignai par dokumentu sakārtošanu.

Liels paldies darbu veicējiem firmai SIA”Probild”, vadītājam Ģirtam Pakalnam un atsaucīgajiem darbiniekiem par sadarbību, ieteikumiem un gala rezultātu.

Paldies čaklajām palīdzēm Kristīnei un Liesmai par grāmatu iznešanu un atpakaļ salikšanu, pagasta vīru brigādei un Andrejam par plauktu sanešanu.

Mīļš paldies manai ģimenei par palīdzību simtiem mazajos darbiņos, Emīlijai un Mārtiņam par rotaļu lācēnu!!!

Bibliotēkas vadītāja, Vingra .

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: