Rosīgais oktobris Palsmanes internātpamatskolā!

Rosīgais oktobris Palsmanes internātpamatskolā!

Interesanti, kā dienu no dienas nekas nemainās, bet, atskatoties pagātnē, viss ir mainījies./Klaivs Steiplzs/·

Krāsainu lapu apņemts, ir klāt oktobris. Dažādu notikumu un svētku pilns tas bijis mūsu skolā. Mēneša sākumā pie sevis ciemos aicinājām Vidzemes zonas speciālo skolu komandas uz Dabaszinību olimpiādi. Skolu komandām piedāvājām dažādas aktivitātes Palsmanes dabas un izziņas takā, kā arī kopā ar vides inspektoru Jāni Pērli spēlējām dažādas vides spēles. Olimpiādes dalībniekus gaidīja dažādi pārbaudījumi – rāpšanās pār sienu, baļķa velšana kalnā, ūdensdzīvnieku noteikšana, koku un derīgo izrakteņu atpazīšana, informācijas meklēšana izmantojot dažādas norādes, un citas darbības. Kad uzdevumi trasē bija veikti, dalībniekus Palsas krastā cienājām ar karstu tēju un dažādiem našķiem. Izklaidējošā daļā olimpiādes dalībniekus ar savu uzstāšanos priecēja jauniešu popgrupa “Okay”, diskotēka un karaoke.

Dažas dienas vēlāk visa skolas pedagoģiskā saime tika aicināta uz skolotāju dienas pasākumu “Tavs bērnības ceļš”. Kopīgi atcerējāmies bērnību, mēģinājām atpazīt kolēģu bērnības bildes, uzzinājām kāds mēs katrs esam un par ko gribējām bērnībā kļūt. Pasākumu sirsnīgāku padarīja Marikas Svīķes dzeja un Jāņa Žagariņa dziesmas. Lielu jautrību un smieklu devu izraisīja ātrumā noorganizētās skolotāju-aktieru teātra trupas uzvedums par Ērkšķrozīti un Princi, kur katram bija loma. Tika izveidota īpaša horeogrāfija un akrobātiski uzdevumi. Galvenajās lomās Rota un Toms.

Labo darbu nedēļā 4. un 5. klašu skolēni apmeklēja Smiltenes ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas iemītniekus, dāvinot pašu sarūpētās un gatavotās dāvaniņas, 2. un 3. klases skolēni sakopa baznīcas apkārtni, 6. un 8. klases skolēni – mācītāja un dziesminieka Vāra kapu, 7. klases skolēni palīdzēja vietējiem pensionāriem aiziet uz veikalu, sanest malku, satīrīt apkārtni. Tika padarīti daudz labi darbi, kāds kļuva par kripatiņu laimīgāks, par ko liecina smaidīgās un laimīgās sejas.

Šajā gadā pirmo reizi Smiltenes novads piedalījās “Karjeras nedēļas” pasākumos. Arī mūsu skolas skolēni un pedagogi aktīvi atbalstīja šo akciju, apmeklējot vietējās ražotnes, uzņēmumus un runājot ar cilvēkiem, iegūstot priekšstatu par dažādām profesijām un dažādiem amatiem.

Kur darbs, tur tīrība. Visu mēnesi čakli strādājām skolas apkārtnes uzkopšanas darbos. Krāsainās lapas, jautri virpuļodamas, krita uz zemes, gaidīdamas čaklos lapu grābējus. Pirms brīvlaika, skolā sarīkojām “Lielo rudens talku”, sakopām Pils parku un internāta teritoriju, klašu un guļamistabu telpas. Pēc čaklā darba, mūsu skolas mājturības skolotājas, visus talkotājus cienāja ar gardo Spēka putru.

Tās pašas dienas pēcpusdienā skolā svinīgi tika atklāta Laika istaba. Pils pagraba stāvā, sveču gaismām mirdzot, visi interesenti nāca aplūkot gadu gaitā sakrātās relikvijas, katra ar savu vēsturi, ar savu stāstu. Pils ķēķī varēja mieloties ar ķirbju pankokiem, henomeļu zafti, strēbt ozolzīļu kapiju un baudīt citus labumus.


Katrai dienai savs brīnums.

Tāpēc pieņem svētību, strādā un radi savus mazos mākslas darbus jau šodien! Rīt tev taps dāvāts vēl. /Paulo Koelju/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: