LAIMES UN SVĒTKU PIEPILDĪTAIS NOVEMBRIS

LAIMES UN SVĒTKU PIEPILDĪTAIS NOVEMBRIS

Novembris Palsmanes internātpamatskolā iesākās ļoti sportiski. Jau pašā mēneša sākumā 4.-6. klašu skolēni piedalījās Latvijas speciālo skolu sacensībās tautas bumbā Rīgas sanatorijas internātpamatskolā, kur izcīnīja III vietu, savukārt 8.-9. klašu zēni, piedaloties Vidzemes zonas florbola sacensībās, izcīnīja vietu finālā.

Sagaidot Lāčplēša dienu, skolēni kopā ar saviem audzinātājiem gatavoja kolāžas no dabas materiāliem. Jāatzīmē, ka šo pasākumu atbalstīja visi skolas bērni, sākot no pašiem mazākajiem pirmsskolas bērniņiem un beidzot ar arodkursu audzēkņiem. Bija izveidotas latvju rakstu zīmes, svečturi, Latvijas tēls salīdzinājumā ar putna ligzdu – vietu, kur atgriezties, gan Latvijas meži, jūra, plašie līdzenumi un augstienes, pat skulptūra ar pārliecību, ka dzīvē jāteicas uz augšu.

Lāčplēša dienas kulminācijā izlikām “Gaismas ceļu”. Daudz baltu un sarkanu svecīšu greznoja internāta priekšu, ceļu pie skolas un tilta. Vakarā, kad svecītes tika aizdegtas, liesmiņām spoži mirdzot, tika pieminēti brīvības cīnītāji, kuri par mūsu valsti bija atdevuši savas dzīvības.

Latvijas dzimšanas dienas svinības skolā tika atzīmētas ar svinīgo līniju. Latvijas likteņstāstu skolas pašpārvaldes skolēni stāstīja Ojāra Vācieša, Lūcijas Sāgamežas – Nāgeles un Daniela Baloža vārdiem. Skolēni kopīgi dziedāja dziesmas, skatījās prezentāciju par Latvijas skaistumu, sveicot Latviju dzimšanas dienā. Daudz laimes, Latvija!

Tā no svētkiem uz Adventi. Tā kādā sniegotā novembra rītā mūsu skolas skanīgāko balsu īpašnieki devās uz Baltinavas Kristīgo internātpamatskolu, lai ieskandētu pirmo adventi. Uz skatuves kāpa daudzu skolu skolēni, katrs ar savu stāstu par Ziemassvētku prieku, par mieru un klusumu. Visi pasākuma dalībnieki vienojās kopīgā prieka un laimes sajūtā par gaidāmajiem svētkiem. Lai priecīgi un mīļi šie svētki!

Mēneša pēdējā dienā visa skolas saime pulcējās uz latviešu valodas un literatūras pasākumu “Es un mana ikdiena – daļa no folkloras”. Skolēniem bija iespēja noskatīties izzinošu prezentāciju par tautas mutvārdu folkloras rašanos. Pēc tam visi varēja darboties praktiski, liekot lietā savas mācību stundās iegūtās zināšanas – ievietot iztrūkstošos vārdus, pabeigt tautasdziesmu, atminēt mīklu, noteikt no kādas teikas ir viens vai otrs teksta fragments, utt.

Sniegots novembris pie mums atnāca, sniegotu savu vietu tas atdod decembrim! Priecāsimies, būsim laimīgi un gaidīsim svētkus!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: