Patriotiskie svētki Palsmanes pamatskolā

11.novembris mūsu valstī tiek svinēta kā Lāčplēša diena, pieminot Latvijas Brīvības cīņās kritušos varoņus un aizdedzot svecītes. Arī Palsmanes pamatskolas skolēni vēlējās šo dienu īpaši atzīmēt, tāpēc skolēnu līdzpārvalde organizēja pasākumu ”Lāčplēša pārgājiens’’. Pārgājienā piedalījās 1. – 9. klašu skolēnu komandas. Pasākumā varēja ņemt līdzi lāpas, sveces un lukturīšus. Komandām bija jāpārvar dažādi šķēršļi un jārisina atjautības uzdevumi, piemēram, jāizskaita logi muižai un koki parkā. Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki pulcējās Palsmanes Kultūras namā, lai vērotu filmu ‘’Rīgas sargi” un sasildītos ar siltu tēju.

Savukārt valsts svētkiem par godu 5.-9.klašu skolēnu komandas kopā ar vecākiem un skolotājiem piedalījās erudīcijas konkursā “Mana sirds Palsmanē”. Pasākuma ievaddaļā 8.klases skolēni bija sagatavojuši īpašu priekšnesumu ar klavierspēli un dzejas lasījumiem. Pēc 8.klases skolēnu priekšnesuma sekoja erudīcijas konkursa jautājumi, kurus video intervijās jautāja Palsmanē atpazīstami un aktīvi pagasta iedzīvotāji. Bija ļoti interesanti atbildēt uz ne tik viegliem jautājumiem gan par Palsmani, gan Smilteni. Pasākumu krāsaināku padarīja dziesmas pamatskolas koru izpildījumā.

Tieši tik patriotiski, aktīvi, jautri, koši un sirsnīgi Palsmanes pamatskolā aizritēja Latvijas valsts 98.gadadiena. Paldies visiem dalībniekiem, organizatoriem un citiem atbalstītājiem par līdzdalību šajos pasākumos! Mīlestību, ilgu mūžu un izaugsmi mūsu Latvijai!

Lai skaists, mīļuma un prieka piepildīts šis Ziemassvētku Gaidīšanas laiks!

sirds

img_7499

attachment2-1

6_kl_komanda


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: