Smiltenes Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā var veikt obligāto suņu reģistrāciju

Smiltenes Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā var veikt obligāto suņu reģistrācijuPalielināt attēlu

Smiltenes novada iedzīvotāji obligāto suņu reģistrāciju tagad var veikt ne tikai veterinārā klīnikā, bet arī Smiltenes novada domē, Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā,  Dārza ielā 3, Smiltenē.

No 2017.gada 1. janvāra visiem suņiem jābūt implantētai mikroshēmai (apzīmētiem) un reģistrētiem valstī vienotā informācijas sistēmā Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē, reģistrācijas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.491 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”.

Mājas (istabas) dzīvniekam ir obligāti jābūt ar implantētu mikroshēmu  (turpmāk- mikročipēšana).  Mikročipēšanu veic veterinārārsts. Ja veterinārārstam nav iespējas reģistrēt dzīvnieku datu bāzē, tad viņš izsniedz īpašniekam aizpildītu un parakstītu reģistrācijas veidlapu, ko dzīvnieka īpašnieks pats iesniedz reģistrēšanai klātienē vai elektroniski.

Piemērs:  Mājdzīvnieka reģistrācija,  mikročipa numurs: 380260070029757.
Kaķu un mājas (istabas) sesku reģistrācija nav obligāta.

Smiltenes novada iedzīvotāji suņu reģistrāciju tagad var veikt arī Smiltenes novada domē, Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā,  Dārza ielā 3, Smiltenē, Tel. 64707588. Suņu īpašniekam būs jāuzrāda personas apliecinošs dokuments un mājdzīvnieka pase.

Mājdzīvnieka reģistrācija vienotajā valsts reģistrā ir maksas pakalpojums – vienreizēja maksa  3,50 eiro (ar 07.10.2016.). Samaksu var veikt ar bankas pārskaitījumu, maksājuma mērķī norādot mājdzīvnieka reģistrācija un dzīvnieka mikročipa numuru,  savukārt Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā norēķināties par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju var ar maksājumu kartēm (Maestro, MasterCard, American Express, VISA un VISA Electron,).

Papildus informācija par obligāto suņu apzīmēšanu un reģistrāciju pieejama veterinārajās klīnikās, kā arī LDC mājas lapas www.ldc.gov.lv sadaļā “Mājas (istabas) dzīvnieki” – “Informācija par reģistrēšanu”.
Sagatavoja:
VPVKAC vadītāja
Jūlija Egle

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: