Palsmanes pamatskolas teātris Siguldā

Palsmanes pamatskolas teātris Siguldā
  1. un 24.martā norisinājās ceturtais bērnu un jauniešu teātra festivāls „Laimes Lācis”. Tas notika Siguldas Mākslu skolā „Baltais flīģelis”. Par jautrību un labu noskaņojumu abas dienas rūpējās festivāla talismans Baltais Laimes Lācis. Festivālu organizēja un vadīja Siguldas Mākslu skolas Teātra studijas vadītāja Ārija Liepiņa – Stūrniece. Šajā festivālā piedalījās 21 teātra kolektīvs no visas Latvijas.

Arī mēs, Palsmanes pamatskolas teātra pulciņa dalībnieki, jau trešo reizi piedalījāmies šajā festivālā. Šogad mēs uz Siguldu aizvedām savu jauno izrādi „Smaragda pilsētas burvis”. Var teikt, tā bija pirmizrāde! Lomās darbojās Madara Vikmane, Monta Jurģe, Patrīcija Vētra, Valdis Vilks, Elvita Elizabete Kurilika, Annija Sīpola, Katrīna Kate Ķikase, Aivita Meinerte, Samanta Dāboliņa. Pie skatuves sagatavošanas darbiem palīdzīgu roku sniedza Diāna Ivanova. Par izrādes muzikālo noformējumu rūpējās Edgars Podnieks.

Patiess prieks par Palsmanes jaunajiem aktieriem, kuri ar visu sirdi un dvēseli nospēlēja savas lomas, parādot un pierādot – Palsmanē mīl spēlēt teātri. Plecu pie pleca uz skatuves darbojās 2. un 5., 4. un 9.klases skolēni.

Vēl festivālā mums bija iespēja vērot citu skolu teātru izrādes. Ļoti interesants bija Medumu pamatskolas marionešu teātra priekšnesums, tomēr nedalītas mūsu simpātijas ieguva Rīgas pilsētas BJC „Kurzeme” teātra studijas izrāde „Pašu audzināts” (Ā. Alunāns). Pēc šīs izrādes noskatīšanās palsmanieši neslēpa savas pozitīvās izjūtas un, uzstājoties tūlīt pēc rīdziniekiem, teicami parādīja arī savu sniegumu. Dienas izskaņā festivāla organizatori bija sarūpējuši dāvanu. Visiem dalībniekiem tika dota iespēja noskatīties Valmieras Drāmas teātra izrādi „Staburaga bērni”.

Dažas jauno aktieru atziņas par festivālu. „Diena bija piepildīta ar pozitīvām emocijām. Iegūti jauni draugi; attīstījām savas orientēšanās spējas gan Siguldas pilsētā, gan uz skatuves. Visu dienu skanēja smiekli, jo ar mums garlaicīgi nav, ‘’ tā saka 9.klases skolniece Monta. „Man ļoti patika, ka mūs tik laipni uzņēma. Mums gāja jautri!” tā savas izjūtas raksturo Samanta (5.klase). Patrīcija (9.klase) un Annija (4.klase) atzīst, ka ļoti patika Valmieras Drāmas teātra izrāde. Savukārt Madaras (9.klase) simpātijas iekaroja rīdzinieki ar izrādi „Pašu audzināts”. Edgars (9.klase) ir īss vārdos: „Ļoti patika laipnie cilvēki un jaukā atmosfēra!”

Uz tikšanos, Sigulda, nākamajā festivālā!

 

Teātra pulciņa vadītāja , skolotāja Iveta Reinsone

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: