Kustību festivāls Jaunpilī!

 Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādes “Bitītes” grupiņas audzēkņiem 27.aprīļa rīts  iesākās ar nelielu satraukumu un neziņu,  jo bērni kopā ar skolotājām posās tālajā ceļā uz Jaunpili, kur biedrība „Kultūras laboratorija”, SIA „Zaļā josta”, kustību studija „MIks” un pašvaldības aģentūra „Jaunpils” organizēja kustību festivālu „Jaunpils 2018″. Lai piedalītos šajā festivālā bija nepieciešams iestudēt līdz 4 minūšu garu deju priekšnesumu vienā no piedāvātajā disciplīnām, un ar šo priekšnesumu pārstāvēt savu izglītības iestādi attiecīgajā vecuma grupā. Kopumā šogad festivāls pulcēja 64 dejotāju grupas sākot no pirmsskolas līdz vidusskolas vecumam no visas Latvijas.

“Bitītes” bija sagatavojušas Zaļās jostas vides priekšnesumu- deju “Vardīte”, kuras  uzveduma sižets bija veltīts vides problēmām un tika izdejoti procesi dabā. Priekšnesumam nepieciešamie tērpi tika gatavoti arī no otrreizējām izejvielām (plastmasas maisiņiem).

Bērni ieguva pozitīvu pieredzi, atbalstītājas no kādas citas izglītības iestādes un iepazina jaunus deju žanrus. Šis festivāls bija labs stimuls, lai audzēkņos radītu motivāciju turpināt mācīties dejot ar vēl lielāku atdevi kā līdz šim.

Liels paldies vecākiem par atbalstu tērpu gatavošanā un visiem līdzjutējiem, kuri palīdzēja mums īstenot šo ieceri.

Deju skolotāja Indra Mize

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: