Sportojam kopā!

Palsmanes pii sporta dienā “Saules un vēju virpulī pa Latvijas pilsētām” iestādes laukumā  pulcējās lielie un mazie sportisti, lai mērotos spēkiem.

 Lai plašāk iepazītu Latviju, katra grupiņa bija iejutusies kā komanda no kādas  Latvijas pilsētas. Vismazākie “Ežu” grupas bērni bija mājinieki no Smiltenes pilsētas, kuri laipni sagaidīja viesus -“kantri” komandu no Bauskas, “lellītes un melnie kraukļi” no Preiļiem, “hūtes” komandu no Ventspils, kā arī  komandas no Gulbenes, Valmieras un Rīgas.

Pirms lielā starta, sporta skolotāja Zanda ar savām palīdzēm tiesnesēm, iesildīja mazos un lielos sportistus, lai dotos sportiskās aktivitātes 7 “pieturās”. Bērniem bija jāmet bumbas mērķī, jāizpilda stafetes, kurās  jālec ar maisiem, priekšmetu pārnešana un pārvešana ar ķerrām, jāpārvar šķēršļu josla trošu trasē mežiņā, tenisa bumbiņas pūšana, māka manevrēt ar riteni  un sprinta skrējiens uz laiku katram dalībniekam savā vecuma grupā, kurš tika vērtēts pēc rezultāta, piešķirot 1.2.3.vietu. Uzvarētāji tika pie diplomiem un medaļām. Katrs sporta dienas  dalībnieks  saņēma apliecinājuma karti ar uzdevumiem, kurus izpildot atcerēsies  pilsētu delegācijas ar kurām kopā sportoja, kādi sporta simboli un saukļi tiek sportā lietoti. Visas grupiņas saņēma arī kausu, pateicību un  veselīgu, apaļu kārumu- arbūza bumbu.

Saules un vēju virpulim pievienojās bērnu smiekli, sajūsmas  spiedzieni  pozitīvas emocijas visai  dienai.

                                                                                                  Palsmanes pii skolotāja Aira Antēna

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: