Militārās mācības Namejs 2018

Augustā Latvijā notiks līdz šim lielākās militārās mācības “Namejs 2018”, kas noslēdz Nacionālo bruņoto spēku četru gadu mācību ciklu un ir arī “atskaites punkts” Zemessardzes kaujas spēju novērtēšanai. Smiltenes novadā mācību aktīvā fāze notiks no 24. līdz 26.augustam. Tajā piedalīsies arī Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes, tostarp vietējie – 22.kaujas nodrošinājuma bataljona – karavīri un zemessargi.

Mācību laikā 24.–26.augustā pa autoceļu P27 Smiltene-Gulbene no Ūdrupes līdz A2 šosejai un pa pieguļošajiem ceļiem un mežiem pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Lūgums no savām kastītēm savlaicīgi izņemt afišas, kas ir paredzētas izlīmēšanai arī pagastos, lai iedzīvotāji būtu informēti, ka paredzētas ir mācības. Lai nesanāk tā, ka kāds vecāka gada gājuma iedzīvotājs sāk domāt, ka sācies karš!!!! 🙂

Vairāk informācija: http://www.smiltene.lv/aktualitates/open/8892

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: