Smiltenē būs iespēja saņemt barikāžu dalībnieku apliecības

Smiltenē būs iespēja saņemt barikāžu dalībnieku apliecības

Kopš 2018.gada 1991.gada barikāžu dalībnieki var saņemt barikāžu dalībnieku apliecības. Ņemot vērā lielo interesi, 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība organizē apliecību izsniegšanu izbraukumos- Latvijas novados. 

Latvijas Republikas Saeima 2017.gada 22.jūnijā pieņēma likumu “Par 1991.gada barikāžu dalībnieka statusu”. 2018.gada 20.martā Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr.172 „Noteikumi par 1991. gada barikāžu dalībnieka apliecības paraugu un apliecības izsniegšanas un reģistrācijas kārtību”, kas nosaka, ka barikāžu dalībnieka statusu apliecinošu apliecību izsniedz 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība.

1991. gada barikāžu dalībnieka apliecība ir dokuments, kas apliecina barikāžu dalībnieka statusu. To var iegūt personas, kas ir reģistrējušās kā barikāžu dalībnieki un saņēmušas kādu no apbalvojuma veidiem – Piemiņas zīmi vai Pateicības rakstu.

Apliecība paredzēta uzrādīšanai Latvijas Republikas valsts un pašvaldību iestādēs saskaņā ar likumu “Par 1991. gada barikāžu dalībnieku statusu”, kas nosaka, ka Pašvaldība ir tiesīga savos saistošajos noteikumos šo apliecību ieguvušajiem barikāžu dalībniekiem piešķirt sociālās garantijas, dažādas atlaides un atvieglojumus.

Sakarā ar barikāžu dalībnieku lielo interesi par apliecības saņemšanu novados, 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrība, sadarbībā ar pašvaldībām, radusi iespēju apliecības barikāžu dalībniekiem izsniegt izbraukumos. Smiltenē šāda iespēja būs 2019. gada 27.maijā no plkst. 11.00-16.00 Pils ielā 2, Smiltenē, 2.stāvā. 

Aicinām iepriekš pieteikties līdz 22.maijam Smiltenes novada domē, zvanot darba dienās pa tālruni 29613117.

Ierodoties uz apliecības saņemšanu, līdzi jābūt Piemiņas zīmes apliecībai vai Pateicības rakstam (oriģinālam vai kopijai) un Personu apliecinošam dokumentam ( pase vai ID karte).

1991. gada barikāžu dalībnieka apliecības iespējams arī saņemt citos novados (sekojot līdzi informācijai novadu informatīvajos izdevumos vai mājas lapā), kā arī 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrībā, Rīgā, Krāmu ielā 3.
Biedrības darba laiks:
pirmdien: slēgts (notiek apliecību izsniegšana Latvijas novados)
otrdien: 09.00-17.00
trešdien: 09.00-17.00
ceturtdien: 09.00-17.00
piektdien: 09.00-17.00
sestdien: slēgts
svētdien: slēgts

Tie barikāžu dalībnieki, kuri vēl nav reģistrējušies un ieguvuši kādu no apbalvojumiem, apliecību iegūt nevarēs, bet, ja barikāžu dalībnieks vēl nav reģistrējies, bet to vēlas izdarīt nepieciešams aizpildīt iesniegumu- ierosinājumu par Pateicības raksta piešķiršanu (IESNIEGUMS-pielikumā), kuru var rakstīt arī jau apbalvots un reģistrēts barikāžu dalībnieks par citiem vēl nereģistrēties barikāžu dalībniekiem.
Aizpildīts iesniegums ir jānosūta vai nu ieskenēts uz e-pasta adresi info@barikades.lv vai pa pastu -1991. gada barikāžu dalībnieku biedrībai, Krāmu iela 3, Rīga, LV-1050.

Pēc iesnieguma saņemšanas 6 mēnešu laikā 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrības valde izskata iesniegumus un virza Pateicības raksta saņemšanai. Aicinājumu saņemt Pateicības rakstu barikāžu dalībnieks saņems uz iesniegumā norādīto adresi, kad apbalvošana notiks iespējami tuvāk norādītajai dzīvesvietai.

Ieva Eglīte
1991.gada barikāžu muzeja administratore
info@barikades.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: