Aicinām ziņot Pašvaldības policijai par gadījumiem, kad netiek ievērota pašizolācija

Aicinām ziņot Pašvaldības policijai par gadījumiem, kad netiek ievērota pašizolācija

Pēdējo nedēļu laikā Smiltenes novada Pašvaldības policija aktīvi reaģē uz iedzīvotāju saņemtajiem ziņojumu, lai pārbaudītu, vai personas, kuras ir atgriezušās no ārvalstīm, ievēro valstī noteikto 14 dienu obligāto pašizolāciju.

Vēlreiz atgādinām, ka Ministru kabineta rīkojums Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” paredz, ka personām un kontaktpersonām, kuras atgriezušās no ārvalstīm, jāveic īpaši piesardzības pasākumi – jāveic 14 dienu pašizolēšanās dzīvesvietā. 

Aicinām godprātīgi ievērot noteiktos ierobežojumus, jo tikai ar personīgo disciplīnu un atbildību ir iespējams novērst Covid-19 vīrusa izplatību un pasargāt savu ģimeni, kaimiņus, draugus, kolēģus un jebkuru novada iedzīvotāju no saslimšanas.

Ja iedzīvotājiem ir informācija par personām, kuras apzināti neievēro pašizolāciju, aicinām ziņot, zvanot uz Pašvaldības policijas dežūrtālruni 28659933 vai Valsts policijai –  110. Tas ir vienīgais veids, kā policijas darbinieki var uzzināt, ka personas ir atgriezušās no ārvalstīm.

Smiltenes novada Pašvaldības policija reaģē uz katru ziņojumu, pārbauda sniegtās informācijas patiesumu un attiecīgi arī rīkojas, izvērtējot katru gadījumu individuāli. Policijas mērķis nav sodīt, bet izskaidrot situācijas nopietnību un potenciālās bezatbildības sekas. Vēršam uzmanību, ka par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu var piemērot arī naudas sodu līdz 350 eiro, kā arī var iestāties kriminālatbildība, paredzot sodu ar brīvības atņemšanu.

Atgādinām, ka, lai ierobežotu koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” izplatību un rūpētos par novada iedzīvotāju veselību, pašvaldība var palīdzēt ceļotājiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, organizēt naktsmītni 14 dienu pašizolācijai. Palīdzību varam organizēt arī pašizolācijā esošo personu ģimenes locekļiem, ja tāda ir nepieciešama. Katrs gadījums un tā risinājums tiks izskatīts individuāli, tāpēc aicinām sazināties, zvanot uz Pašvaldības informatīvo tālruni 26362282  vai rakstot uz e-pastu: soc.dienests@smiltene.lv.

Paļaujamies uz katra goda prātu, situācijas izpratni un atbildību pret līdzcilvēkiem. Pašvaldība iespēju robežās dara visu, lai nodrošinātu drošību un atbalstu iedzīvotājiem.

Vairāk par Covid-19 profilaktiskiem pasākumiem. 

Par pašvaldības darbu ārkārtējās situācijas laikā. 

 

Informāciju sagatavoja,
Linda Beitika
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: