Pārcelti 2020. gada nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņi

Pārcelti 2020. gada nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņi

Trešdien, 25.martā, Smiltenes novada dome pieņēma lēmumu, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju sakarā ar Covid-19 izplatību, pārcelt 2020. gada nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus uz vēlāku laiku.

Domes pieņemtais lēmums paredz to, ka nekustamā īpašuma nodoklis 2020. gadā ir maksājams šādi: par 2020.gada pirmo ceturksni –  ne vēlāk kā 15. augustā, par 2020.gada otro ceturksni –  ne vēlāk kā  15.augustā,  par 2020.gada trešo ceturksni –  ne vēlāk kā  15.novembrī un par gada ceturto ceturksni –  ne vēlāk kā 15.novembrī.

Lēmums attiecas uz visiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri maksā nekustamā īpašuma nodokli par Smiltenes novada administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, taču neattiecas un nav piemērojams uz iepriekšējo gadu nesamaksātajiem nekustamā īpašuma nodokļiem.

Lēmums pieņemts pamatojoties uz likuma „Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” 4. pantu, kas paredz, ka pašvaldībām 2020. gadā ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020. gada ietvaros, kā arī ņemot vērā, ka ārkārtējās situācijas laikā pašvaldība apmeklētājus klātienē nepieņem un iedzīvotājiem nav iespēju nekustamā īpašuma nodokli samaksāt skaidrā naudā.

Esam pateicīgi tiem maksātājiem, kuri nekustamā īpašuma nodokli par 2020.gadu jau ir samaksājuši pilnā apmērā vai daļēji, jo līdz 2020.gada 26.martam iekasēti 338 862,76 EUR, kas veido 44,68 % no plānotās nodokļa summas.

Ar pilnu domes lēmumu var iepazīties ŠEIT.

 

Sagatavoja: Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: