Miķeļdienas pārgājiens meklējot rudeni!

Miķeļdienas pārgājiens meklējot rudeni!

Palsmanes pagasta PII grupiņas devās īsākos un garākos  pārgājienos ar mērķi saskatīt, sasmaržot, izgaršot un izjust rudeni.

 “Bitītes “grupa izvēlējās maršrutu uz saimniecību “Kalngrīvas”. Bērni ar interesi un aizrautību vēroja apkārtni , kur būtu paslēpies rudens? Saimniece Sarmīte Mašina pastāstīja un izrādīja kā rudens veltes- ogas un augļi nokļūst pārstrādē. Tika nogaršota svaigi spiesta sula un dažādu ogu sukādes. Šajā sētā bērniem bija iespēja  satikt  arī dažādu šķirņu mājputnus, kuri krāsu ziņā var sacensties ar rudeni.

  „Saulītes” grupiņa devās pārgājienā uz Kangarkalnu,  no kura paveras skaists skats uz  Palsmani. Kangarkalna nogāzes pļaviņā bērni uz lapām līmēja rudeni, veidojot katrs savu rudens  dabas gleznu. Bija arī mazs pikniks, kuru bērni nodēvēja par ceļojuma restorānu.

 „Mārītes” grupiņa devās meklēt krāsaino rudeni, liekot akcentu kādas tad krāsas var dabā atrast un kāpēc, rudenim mēdz piedēvēt zelta krāsu? Krāsu meklēšanā īpaša nozīme bija dūmakai, jo saulīte tai dienā iemirdzējās oranžā krāsā un grūti bija saprast, tā bija saule vai mēnestiņš?

Mazie „Eži” devās meklēt rudeni tuvējā  mežiņā, cerot tur satikt vāverīti, kura cītīgi vāc krājumus ziemai. Šoreiz gan tikai atrada vāverītei no groziņa izbirušos ābolīšus ,kurus paši nogaršoja. Jokdaris vējš  bija izmētājis egļu un priežu čiekuriņus, kurus mazie “Ežuki” cītīgi salasīja, sašķiroja ar domu, ka vāverīte tagad būs ļoti priecīga par viņu veikto darbu.

Prieks par pozitīvajām emocijām un sajūtām ar kurām grupiņas atgriezās iestādē, viņi visi bija satikušies ar Rudentiņu!

Alise Rozniece  Palsmanes pii metodiķe

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: