Rosīgais marta mēnesis!

Marta mēnesi varētu nosaukt par modināšanas un rosības mēnesi.Par to ar saviem darbiņiem pārliecinājās Palsmanes pagasta pirmsskolas iestādē.Iespīdot aizvien spožāk saules stariem logos, mazie pirkstiņi ķērās pie darba un audzēja dažādus zaļumus. Pētīja, kur labāk aug- uz palodzes vai āra mājā un kāpēc? Visa mēneša garumā bērni veica dažādus pētījums par izaudzētajiem zaļumiem ,mācījās praktiski salīdzināt un izteikt spriedumus par novēroto. Neiztika arī bez degustācijas, jo izaudzētie labumi ir arī jāpagaršo,jo tajos ir daudz vitamīnu.
Aktīvi iesaistījāmies dažādos konkursos .Tā, kā iestādē lietojam Venden avota ūdeni un 22.marts ir Pasaules ūdens diena ,tad  piedalījāmies  Venden zīmējumu konkurssā “Ūdens mūsu pasaulē”.Īpaši pavaeicās mūsu vismazākajiem “Eži” grupiņai, sīvajā konkurencē viņi tika pie veicināšans  balvām par savu grupas kopdarbu.

Iestādes zīmētāji ir aktīvi Smiltenes novada bibliotēkas organizēto konkursu atbalstītāji. Arī zīmējumu konkursā “Lieldienu rīts ” katra grupiņa saņēma  pateicības rakstus un daži, žūrijas izvērtētie visradošākaie darbiņu autori saņēma arī balvas. Paldies Smiltenes novada bibliotēkai par interesantajiem piedāvājumiem mūsu mazajiem.

 Marta mēnesi noslēdzām ar ciemošanās nedēļu, kurā kā īpašus viesus gaidījām vecvecākus. Ikviens bija aicināts kopā ar mazbērnu doties uz āra māju un izvēlēties kopīgu aktivitāti – ko paši bērni bija izvēlējušies.Kāds vēlējās ar omi uzspēlēt galda spēli, kāds darināt kroni, vai ar opi savērt krelles.Paldies vecvecākiem  par atsaucību ,kopīgo darbošanos  un pozitīvām emocijām abām pusēm. Prieks bija vērot, cik lepni un priecīgi jutās gan ciemiņi, gan mājinieki .

Lai ik vienam sirdī iespīd pavasara saules stariņš, kas iedod enerģiju un rosina uz pozitīvām emocijām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: