Aprīļa kustīgie krikumiņi.

Aprīļa kustīgie  krikumiņi.

Gluži kā pirmais taurenītis arī aprīlis atlidoja nemanot, atnesdams  Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādei daudz radošu un  sportisku aktivitāšu.

 

Lai Lieldienu gaidīšanas laiks būtu aizraujošāks un interesantāks, katra grupa no pasākuma vadītājas saimnieces (skolotāja Vizbulīte) saņēma īpašu uzdevumu –izrotāt Lieldienu torti ar dažādiem dabas materiāliem, bet lai tā sanāktu ļoti apetīti kārdinoša. Lieldienu svinību rīts iesākās neparasti. Brokastis devāmies ēst ārā. Bērniem bija liels prieks un patīkams satraukums, jo tas bija neierasti no ikdienas un apetīte bija labāka kā telpā. Jāmin, ka šīs noteikti nebūs vienīgās brokastis, ko dosimies ēst ārā. Lieldienu pasākuma organizatores -mūzikas skolotāja Signe, ar skolotājām saimniecēm ,Vizbulīti un Mēriju, Lieldienu pasākumu iesāka ar dziesmu dziedāšanu, rotaļās iešanu, kur ik vienam tika pūpolpēriens un iespēja iepērt ar pūpoliem draudziņu, , lai katram būtu veselība. Neizpalika arī ticējumu un mīklu minēšana, olu kaujas, olu ripināšana, ,šūpošanās un foto sesija ar trušu puisi Einšteinu, kuru  saimniece skolotāja Lāsma ,bija paņēmusi ciemos uz bērnudārzu.

          Aprīlis šogad sevi var saukt par olimpisko mēnesi, jo par godu olimpiskajai dienai , kura tika svinēta 22.aprīlī,visu mēnesi pavadījām pildot dažādas sporta aktivitātes un mācoties īpašo rīta vingrošanas kompleksu. Īpašu prieku bērniem sagādāja noslēdzošā aktivitāte -foto orientēšanās, kur katrai grupai tika sagatavoti īpaši foto uzņēmumi un kartes, pēc kurām bija jāatrod dažādi objekti un jāpilda norādītie uzdevumi. Šī jau mums ir kā tradīcija doties foto orientēšanās pavasarī, kur bērni var pārbaudīt savu veiklumu un acīgumu. Olimpiskajā dienā  22.aprīlī sanācām visi iestādes laukumā  uz kopīgu rīta vingrošanu, kurā  ikviens varēja parādīt cik labi ir apguvis vingrojumus.

Vecāko grupu audzēkņi piedalījās Latvijas dzelzceļa rīkotajā video tiešsaistes nodarbībā “Kas jāzina un kā jārīkojas dzelzceļa tuvumā.” Ieguvām lielāku izpratni par to, kā  jāuzvedas dzelzceļa tuvumā, lai arī mūsu tuvākajā apkārtnē nav sliežu, tomēr bērni ir braukuši ar vilcieniem, un redzētais un dzirdētais tikai nostiprināja katra pieredzi .

Aprīlī ar interesantu un izglītojošu uzdevumu noslēdzās ZAAO projekts “Zeķes dzīve pazemē”. Bērni ar skolotājām devās izrakt rudeni apraktās zeķes, lai varētu pētīt un secināt cik ātri vai lēni dabā izdalās tekstilizstrādājumi.

Lai pietiek laika ieraudzīt pavasara vēstnešus dabā, lai pietiek laika padomāt, ko mēs katrs varam darīt, lai apkārt mums būtu vēl zaļāks un tīrāks!

Pirmsskolas skolotāja Alise Rozniece

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: