Mācību gada krāsainā izskaņa Palsmanes pagasta pirmsskolā.

Mācību gada krāsainā izskaņa Palsmanes pagasta pirmsskolā.

Kad ar viskošāko krāsu paleti pavasaris sāk rotāt pļavas, mežus un dārzus, arī Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē pēdējais mācību darba cēliens sanāk krāsains un košs. Krāsas atspoguļojas bērnu radošajos darbos, kuri ir gan grupu, gan iestādes telpu  noformējumi, gan mīļi apsveikumi un dāvanas. Arī pats mācību process vairāk ir noticis dabā ar dažādām sporta un āra rotaļnodarbībām.

            Vismīļākajos svētkos-Māmiņdienā, katra grupa gatavoja dāvanas un ar muzikālu video sveicienu sveica savas māmiņas, vecmāmiņas.

Savukārt, ģimenes dienai par godu mūzikas skolotāja Signe Baltere organizēja “Pavasara koncertu ”Palsmanes kultūras namā , uz kuru tika aicināti visi , kam patīk bērnu dziesmas. Koncertā savus priekšnesumus sniedza skolotājas Signes vadītie bērnu vokālie ansambļi- Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādes – lielās un mazās “Palsiņas” un Launkalnes sākumskolas lielās un mazās “Blēņas”. Jāpiemin, ka koncerta laikā bija iespēja noziedot labdarības akcijai “Balta, balta man sirds” ,iegādājoties koncerta programmiņas, ko gatavojuši bija Palsmanes pirmsskolas bērni ar skolotājām. Kā katru gadu arī šogad iestādes darbinieki gatavoja dažādas lietas akcijas “Balta, balta man sirds” tirdziņam, organizējot darbnīcas un iesaistot arī vecākus. Labais vairo labo, otram dodot arī Tava sirds kļūst baltāka.

Kad sagatavošanas grupas bērni sāk mācīties iestādes himnu, tas nozīmē, ka tuvojas šķiršanās laiks-izlaidums. Mazliet smeldzīgs un reizē ļoti priecīgs notikums. Šogad izlaidums ir “Saulītes” grupas 16 bērniem. Lai 1.septembris būtu drošāks, aicinājām uz iepazīšanos  nākamo 1.klases audzinātāju Daigu Meinerti, ar kuru kopā izspēlējām jautājumu atbilžu spēli, parādot savas prasmes lasīšanā, rēķināšanā un rakstīšanā. Skolotāja pastāstīja ,kas bērniem būs jādara skolā un , ka viņi būs 1.klase, kuri mācīsies jaunajā ,renovētajā un ļoti skaistajā Palsmanes pamatskolā. Nu tikai jānosvin izlaidums 10.jūnijā un jāsagaida 1.septembris, lai dotos tālāk pa zinību kāpnēm uz jauniem pakāpieniem.

Lai katram izdodas sasmelties vasaras saules un vēja enerģiju, gūt pozitīvas emocijas , lai jaunajā mācību gadā būtu dubulta jauda!

Alise Rozniece

Palsmanes pagasta pii skolotāja

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: